sada znate

Slavni chef otkrio: Savršenu kajganu nije teško napraviti, ali gotovo svi zaboravljaju na - ovo!

Foto: Thinkstock
Slavni chef otkrio: Savršenu kajganu nije teško napraviti, ali gotovo svi zaboravljaju na - ovo!
18.10.2017.
u 07:15
Na tavu se prvo stavi maslac na srednje jaku vatru kako bi se otopio, ne smije potamniti
Pogledaj originalni članak

Kajgana je odličan izbor za zdrav jutarnji obrok, posebice ako je radite od bjelanjaka, na zdravim masnoćama i s dodatkom povrća. 

Slavni chef Tom Colicchio otkrio je za Business Insider u čemu griješimo pri premi ovog jednostavnog i ukusnog jela. 

Tava ne bi smjela biti jako zagrijana kada stavljate jaja na nju, tvrdi Colicchio i napominje kako jaja treba izmiješati vilicom kako bi bila podantna i prožeta zrakom, a time i znatno mekša. 

Na tavu se prvo stavi maslac na srednje jaku vatru kako bi se otopio, ne smije potamniti, napominje. Stavite jaja na tavu i lagano miješajte vilicom dok se ne počnu sjedinjavati. Tada je potrebno smanjiti  jačinu vatre, a to je ono što rijetko tko napravi. 

Većina misli da se jaja pripremaju na jakoj vatri, ali onda se ona posuše i pregore, a moraju ostati mekana i podatna, poručuje Colicchio. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NI
Nikomah95
07:31 18.10.2017.

VL- stručnjak za očigledno.