Praznik za nepce

Slavnu talijansku deliciju pripremite prema uputama našeg poznatog chefa i uživajte u svakom zalogaju

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Slavnu talijansku deliciju pripremite prema uputama našeg poznatog chefa i uživajte u svakom zalogaju
27.04.2022.
u 06:58
Slavni vitello tonnato, hladno je predjelo bez kojeg Talijani, ne mogu zamisliti gastronomiju i koje je svojom genijalnošću osvojilo svijet. Evo kako ga priprema chef Pero Savanović.
Pogledaj originalni članak

Ovaj ultimativni primjer surf & turfa poslužuje se rashlađen ili na sobnoj temperaturi, a osobito prija u toplim večerima, koje s nestrpljenjem iščekujemo, kao elegantno predjelo večere u više sljedova. Može biti i glavno jelo ukoliko želite pojesti nešto osvježavajuće i jednostavno. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Vitello tonnato

Sastojci:

300 g telećeg frikandoa

1 mrkva

1 celer

1 glavica luka 

2 režnja češnjaka

papar u zrnu, sol

lovorov list

1/2 dcl bijelog vina

1,5 l vode

Za umak od tune:

100 g tune u maslinovu ulju

60 g kapara

4 inćuna

4 tvrdo kuhana jaja

sok od limuna

crni papar

malo maslinova ulja

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Teleći frikando stavite kuhati s mrkvom, celerom, kapulom, češnjakom, paprom u zrnu, lovorovim listom i solju u mješavinu vina i vode. Prokuhajte i ostavite da stoji u toj vodi sat i pol. Izvadite i režite na tanke šnite kao carpaccio. Prelijte umakom od tune koji ste pripremili na način da ste sve sastojke ubacili u blender i dobro izmiksali. Jelo na kraju ukrasite crvenom papričicom i perlama od aceta balsamica.




 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.