Sastojci: 6 velikih rajčica (može i pelat), 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana, 6 manjih patlidžana, prerezanih po dužini, 3 tikvice, presječene po dužini na deblje kriške, 2 žlice maslinovog ulja, plus još malo za premazivanje, 2 velike glavice crvenog luka, krupno nasjeckane, 2 žličice mirodije, morska sol i svježe mljeveni crni papar, svjež bosiljak za serviranje
Priprema: Rajčicu prerežite na pola, utisnite češanj češnjaka u svaku polovicu i pecite oko pola sata u pećnici, u tepsiji koju ste obložili masnim papirom. Ukoliko koristite pelat, dobro ga ocijedite u cjedilu. Posolite nasjeckane komade tikvica i patlidžana i ostavite ih oko pola sata da se ocijede. Kuhinjskim ubrusom upijte preostalu tekućinu. Popržite crveni luk dok ne postane staklast.
Prebacite luk iz tave u plitku, keramičku tavu za pečenje i ravnomjerno ga rasporedite preko dna. Slažite rajčice, patlidžane i tikvice u slojevima. Pospite svaki sloj s malo papra i suhih začina. Premažite složenac uljem i pecite u dobro zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
Za vrijeme pečenja napravite premaz: dobro promiješajte limunov sok, izgnječen češnjak, krušne mrvice i sir, a potom premažite povrće. Nastavite peći još 30 minuta, ili dok se ne zarumeni. Poslužite odmah sa svježim listovima bosiljka kao dekoracijom.