Zasigurno ćete odmah baciti u smeće namirnice koje su postale pljesnive, no ponekad vam se može dogoditi da ste već zagrizli komad kruha na kojem se pojavila pljesan, a da toga niste bili ni svjesni. I vjerojatno ste već pojeli komadić takvog kruha prije nego ste uvidjeli da ta namirnica više nije za jelo. Što će vam se dogoditi ako ste progutali malo pljesnive hrane?
Ako ste zdrava osoba, vjerojatno vam malo plijesni koju ste progutali neće nimalo naštetiti.
Ipak, ako ste alergični na plijesan, to može stvoriti zdravstveni problem.
- Plijesan nije inherentno toksična. Postoje brojne vrste plijesni, a samo neke od njih mogu naštetiti zdravlju, objasnio je prije par godina mikrobiolog Randy Worobo sa Sveučilišta Cornell. Kruh morate baciti ako ima narančastu, žutu ili crnu plijesan. One mogu biti štetne i od njih bi vas mogao boljeti trbuh.
Ustedjet cete koju kunu