što kažu zvijezde?

Što vaš horoskopski znak otkriva o vašem zdravlju? Više nego što možda mislite!

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Getty Images
liječnik
Foto: Ilustracija/Pixabay
Ilustracija
Foto: Shuttershock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
09.08.2024.
u 14:30
Pogledaj originalni članak

Astrologija ima sposobnost otkriti mnogo toga o vama – od vaših osobina do kompatibilnosti u odnosima, kao i vaših snaga i slabosti. Svaki horoskopski znak nudi jedinstven uvid u različite aspekte vašeg života, uključujući i vaše zdravlje. Prema profesionalnoj astrologinji Gaye Nelson, različiti dijelovi tijela povezani su s određenim znakovima, kao i planetima koji vladaju tim znakovima, piše Best Life. 

Ovan (21. ožujka - 20. travnja): Ovnovi mogu biti podložniji glavoboljama, migrenama, bolovima u uhu, problemima sa sinusima i slabom vidu. Kako Nelson objašnjava, ‘Ovan vlada glavom, uključujući oči, nos, usta, uši, čelo i mozak. Mars, planet koji vlada Ovnom, upravlja mišićima, krvlju i nadbubrežnim žlijezdama’. Također, zbog fizičke prirode Ovna i sklonosti avanturama, često su izloženi ožiljcima, ozljedama i lomljenju kostiju.

Bik (20. travnja - 20. svibnja): Bikovi su skloni problemima poput dijabetesa i srčanih bolesti. Prema Nelson, ‘Bik vlada grlom, vratom, limfnim žlijezdama, štitnjačom i limfnim sustavom, dok Venera, planet koji vlada ovim znakom, upravlja očima, kožom i bubrezima’. Zbog ljubavi prema hrani, Bikovi mogu biti skloniji pretilosti, upalama grla i problemima s limfnim žlijezdama.

Blizanci (21. svibnja - 21. lipnja): Blizanci su osjetljivi na probleme s plućima, jer ovaj znak vlada dišnim sustavom i gornjim dijelom tijela. Nelson ističe da su Blizanci podložni astmi, bronhitisu i disfunkcijama u ramenima, rukama i šakama zbog utjecaja Merkura, planeta koji upravlja živčanim i dišnim sustavom. Preporučuje se prakticiranje dubokog disanja i meditacije kako bi se smanjio rizik od ovih problema.

Rak (21. lipnja - 22. srpnja): Rakovi su skloni probavnim problemima i tegobama s trbuhom jer ovaj znak vlada grudima, prsima i želucem. Mjesec, vladajući planet Raka, upravlja sluznicama i mliječnim žlijezdama. Nelson savjetuje da Rakovi budu oprezni s prehranom i obrate pažnju na hranu koja im prija ili ne odgovara. Biljni čajevi, poput onih s mentom, mogu biti korisni za umirivanje želuca.

Lav (23. srpnja - 22. kolovoza): Lavovi trebaju posebno paziti na srce, kralježnicu i leđa, jer Sunce, koje upravlja Lavom, utječe na krvožilni sustav i opću vitalnost. Nelson preporučuje izbjegavanje stresa, pušenja i prekomjernog unosa soli kako bi se smanjio rizik od bolesti srca i visokog krvnog tlaka.

Djevica (23. kolovoza - 22. rujna): Djevice su poznate po problemima s crijevima, a zanemarivanje ovih problema može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih posljedica. Nelson naglašava važnost opuštanja i uspostavljanja zdrave rutine kako bi se izbjegli probavni problemi i čirevi, koji su česti kod ovog znaka.

Vaga (23. rujna - 22. listopada): Vage često pate od problema s bubrezima i želucem. Ovaj znak vlada bubrezima, donjim dijelom leđa i dijafragmom. Nelson savjetuje da Vage paze na ravnotežu unosa tekućine i prehrane kako bi održale zdravlje.

Škorpion (23. listopada - 21. studenog): Škorpioni mogu biti skloni ozbiljnim zdravstvenim problemima poput spolno prenosivih bolesti, problema s mjehurom i želucem. Nelson predlaže prehranu bogatu vlaknima i hidrataciju kako bi se smanjio rizik od ovih problema.

Strijelac (22. studenog - 21. prosinca): Strijelci mogu imati problema s jetrom, kukovima i zdjelicom. Preporučuje se redovita fizička aktivnost i korištenje biljaka poput čička i kurkume za podršku zdravlju jetre.

Jarac (21. prosinca - 20. siječnja): Jarci trebaju paziti na kosti, zglobove i zube. Ovaj znak vlada kostima i kožom, pa je važno održavati zdravlje zglobova, izbjegavati ozljede i brinuti o dentalnoj higijeni.

Vodenjak (21. siječnja - 18. veljače): Vodenjaci mogu patiti od hormonalnih poremećaja, proširenih vena i živčanih problema. Nelson preporučuje redovitu fizičku aktivnost kako bi se poboljšala cirkulacija i smanjio stres.

Ribe (19. veljače - 20. ožujka): Ribe su osjetljive na ovisnosti i probleme s limfnim sustavom. Prema Nelsonu, važni su kreativni izrazi i fizičke aktivnosti poput joge i plivanja kako bi se očuvalo njihovo zdravlje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.