DOBRO JE ZNATI

Stomatologinja upozorila: 'Ako krivo koristite električnu četkicu, može vam uništiti zube!'

Stomatologinja upozorila: 'Ako krivo koristite električnu četkicu, može vam uništiti zube!'
01.04.2022.
u 16:30
Iako je bilo nekih koji su tvrdili da su oduvijek znali kako pravilno prati zube električnom četkicom, neki su priznali da su to cijelo vrijeme radili pogrešno
Pogledaj originalni članak

Mnogi zubari preporučuju električnu četkicu za zube jer je bolja u čišćenju naslaga i sprječavanju bolesti desni, ali vrlo je važno da ju koristite ispravno. 

Kako prenosi The Sun, stomatologinja Taylor McFarland, podijelila je video na Tik Toku u kojemu objašnjava ispravan način korištenja električne četkice za zube. Video je postao viralan i skupio više od 400 tisuća pregleda. Napravila je svoj profil @themamadentist kako bi educirala ljude o tome kako se najbolje brinuti o zubima i zubnom mesu. 

Imate neugodan zadah, a zubi su vam zdravi? Ovo su mogući razlozi

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
zadah
Foto: Thinkstock
Slanina
Foto: Thinkstock
Bol u prsima, žgaravica, bol, muškarac
Foto: Thinkstock
Dijeta i mršavljenje
Foto: Thinkstock
Jutarnja glavobolja
Foto: Thinkstock
Piletina

U videu ona kaže kako je pomicanje električne četkice gore dolje dok perete zube, pogrešno. Iako nije spomenuto u videu, stomatolozi tvrde da to može napraviti preveliki pritisak na zube i desni, te da može imati vrlo negativan učinak.

Ispravan način bi bio da električnu četkicu stavite na svaki zub na nekoliko sekundi. Zatim biste četkicu trebali polako i nježno pomicati preko zuba, tako da njezina rotirajuća glava odradi svoj posao. 

- Ako nemate rotirajuću četkicu, nego samo vibrirajuću, koristite ju kao običnu ručnu i pomičite je kružnim pokretima po zubima - objasnila je Taylor i zatim upitala korisnike Tik Toka jesu li znali pravilno prati zube prije nego što su vidjeli ovaj video.

@themamadentist Do you know how to use an electric toothbrush properly? 🪥 #dentist #lifehack #electrictoothbrush #cepillarselosdientes #fyp ♬ original sound - rico

Iako je bilo nekih koji su tvrdili da su oduvijek znali pravilno trebaju prati zube električnom četkicom, neki su priznali da su to cijelo vrijeme radili pogrešno.

- Činio sam to krivo cijelo vrijeme. Mislio sam da pomicanjem četkice dodatno čistim zube - priznao je jedan pratitelj.

- Hvala što ste ovo objavili jer već duže vrijeme imam električnu četkicu i krivo sam prala zube. Sada napokon znam kako ih zaista treba prati - zahvalila je druga korisnica.

Nedostaje vam energije kroz dan? Pojačajte je s ovim stvarima - umjesto nekoliko šalica kave.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TE
texas
18:09 01.04.2022.

like