Darling & Shegrts

Strah vas je raditi quiche lorraine? Donosimo recept s kojim provjereno nema greške

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Strah vas je raditi quiche lorraine? Donosimo recept s kojim provjereno nema greške
26.07.2020.
u 07:00
Već smo s vama dijelili recepte vlasnice ove popularne zagrebačke kavane, a reakcije su bile takve da smo odlučili zagrepsti još dublje u njihovu škrinjicu s receptima pa možete očekivati još slasnih jela s potpisom D&S. Danas uživajte u ovoj francuskoj deliciji i čaši omiljenog mrzlog piva!
Pogledaj originalni članak

Ako ste dosad i zazirali od pripreme prhkog tijesta pod izlikom da ne znate vi s brašnom vrijeme je da se oslobodite straha, zasučete rukave i uhvatite se u koštac s dvije najosnovnije namirnice na svijetu - brašnom i vodom. Kad prvi put od tijesta dobijete ono što ste zamislili više vas nitko neće moći zaustaviti - pogotovo u spravljanju ovako ukusnih jela koja svima izmamljuju osmijeh na lice.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Quiche lorraine

Sastojci za tijesto:

250 g glatkog brašna

120 g maslaca

1 jaje

1 velika žlica vrhnja ili milerama

malo soli

Priprema:

Zamijesite klasično prhko tijesto. Pustite ga da malo odmori u hladnjaku. Potom ga razvaljajte u kalup za quiche i tart i neka čeka u hladnjaku (razvaljan) dok vi pripremate nadjev.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Nadjev:

3-4 jaja (ovisno o veličini) razmutite

400 ml vrhnja za kuhanje (dodajte u razmućena jaja)

malo soli, papra

oko 250 g kuhane šunke (narezane na trakice/komadiće/kako vam drago)

oko 100 g preprženog špeka

oko 150 g naribane goude

svježeg ili sušenog vlasca po želji (ovo ne ide u originalu, ovo je moj “touch”)

Priprema:

Nadjev ulijte na ohlađeno tijesto i sve zajedno stavite u zagrijanu pećnicu na otprilike 180 stupnjeva najmanje 25-30 minuta. Možda i 40 min, ali to ovisi o vašoj pećnici. Nakon 25 minuta bacite prvi put oko pa sami ocijenite.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
11:43 26.07.2020.

Izgovara se : kis( s kao suma) loren a sluzi se sa zelenom salatom, u francuskoj, za veceru.Pice : pivo ili voda jer ocat salate ubija okus vina.