Kroasan se često nađe na stolovima tijekom doručka ili užine na poslu, te mnogi uživaju u ovoj poslastici od maslaca s malo džema, čokolade ili drugog punjenja. No, stručnjak za bonton William Hanson rekao je da ih zapravo cijelo vrijeme jedemo pogrešno, piše Daily Record.
Stručnjak je u nedavnom videu na Instagramu na @williamhansonetiquette primijetio da je prva stvar koju ljudi čine krivo, umakanje kroasana u vrući napitak. “To se ne radi, tako ne možete uživati u punini okusa”, rekao je autor knjige “The Buffer’s Guide to Etiquette”.
Osim toga, kritizirao je i ljude koji dodaju maslac na kroasan. “On je već namazan maslacem, ne treba ga još dodavati”, rekao je Hanson.
Dotaknuo se i načina na koji jedemo ukusno pecivo: “Ne treba vam nož za rezanje. Umjesto toga, odlomite malo kroasana rukom i dodajte džem ili što god želite dodati na taj komadić.” U videu na Instagramu Hanson je stavio malo pekmeza na svoj tanjur prije nego što ga je namazao na komadić kroasana koji je otkinuo, poručujući gledateljima da bi trebali dodati preljev “na tanjur, a ne u zrak”.
Nisu se svi, naravno, složili s njegovom metodom. Mnogi su u komentarima branili svoje pravo na dodavanje maslaca, ali i umakanje u topli napitak.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega
Još uvijek čekam članak u kojem će netko konstatirati da u krivoj ruci držim Johnsona kad piškim :)