za maksimum užitka

Stručnjakinja za čokoladu objasnila kako treba kušati tu slasticu: "Nemojte ju samo staviti u usta i prožvakati"

Foto: unsplash.com
Stručnjakinja za čokoladu objasnila kako treba kušati tu slasticu: "Nemojte ju samo staviti u usta i prožvakati"
20.12.2022.
u 07:00
Prije kušanja čokolade barem 20 minuta ne bi trebali ništa jesti ni piti, a da se ne uništi njen miris i okus dobro je čokoladu ne primati rukama na kojima ima kreme, kao i ne nositi parfem., kaže.
Pogledaj originalni članak

Prema britanskoj stručnjakinji za čokoladu i osnivačici tvrtke Chocolate Ecstasy Tours Jennifer Earle kad se tek kuša čokolada se treba žvakati polako, a komadić koji je zadnji ostao u ustima treba sporo cuclati...

- Kad ju zagrizete, sažvačite, a jedan komadić polako cuclajte i primijetiti ćete da je okus na početku, na sredini i na kraju različit - rekla je.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

Isto tako, kaže, barem 20 minuta prije kušanja čokolade ne biste trebali ništa jesti ni piti, da si ne uništite doživljaj, njen miris i okus. Dobro je čokoladu također ne primati rukama na kojima imate ostatke kreme za ruke, te čak ni ne nositi parfem u vrijeme kušanja. 

-Mnogo je načina i za poslužiti i čokoladu - kaže Earle.

"Servirajte komade čokolade kao dio kanapea ili skupa sa sirom s kojim se sjajno spaja, posebno ako je na biljnoj bazi", savjetuje.

Kad ju prvi put kušate, dodaje, čokoladu prvo pomirišite, jer jednom kad ju stavite u usta, više neće isto mirisati.

- Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što odlomite komad, jer tada ona ispusti svu svoju aromu - kaže.

A ako želite izbjeći prejedanje ovom slasticom, stručnjakinja savjetuje da kupite što kvalitetniju čokoladu, sa što većim udjelom kakaa.

- Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, prije nego pojedete previše, vaš će mozak dobiti signal da vam je dosta - objasnila je za Daily Mail.

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JS
John_Smith
09:39 20.12.2022.

stručnjaci za jedenje čokolade iz Daily maila. U koju se školu treba ići za to