Iz turističkoga naselja, koje se proširuje novim i većim apartmanima, vrlo brzo stižemo u susjedno selo, Betigu, te ulazimo u istoimenu konobu ispred koje je prostrano parkiralište. Nekolicina gostiju raštrkana po prostranoj terasi “dala se na posao”, zadubljena u tanjure ispred sebe.
Vani je bilo jako vruće, a na terasi nas je dočekao ugodan hlad.
Naš su izbor bile punjene lignje koje s prilogom stoje 98 kuna (u porciji je pet liganja), salata za 18 kuna te dnevni meni koji se sastojao od goveđe juhe, bečkog odreska s prilogom i miješane salate, a stajao je 50 kuna. U konobi Betiga nekoliko je dnevnih menija, ribljih i mesnih, a cijene su im podjednake. Za desert naručujemo palačinke sa sladoledom (30 kuna). Poslužuje nas mladi konobar s maskom na licu. U Betigi smo bili nekoliko dana prije nego što je nošenje maski uvedeno kao obveza i za zaposlenike u ugostiteljskim objektima.
Bili smo jako gladni i slistili smo sve s tanjura. Ukupno je račun za ovaj ručak u konobi, u kojoj ljubazni domaćini preporučuju jela “spod čripnje”, odnosno ispod peke, za dvije osobe s pićem (kava i mineralna) iznosio 221 kunu.
'Ocemo kad SEZONA pocne!