Za gurmane

Svinjski file s palentom i krem umakom

Foto: Thinkstock
Svinjski file s palentom i krem umakom
17.02.2014.
u 14:30
Zasladite nepce bez petosatnih priprema!
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:

250 g svinjskog filea, vrhnje, 30 g masnog sira, palenta, aceto balsamico, malo maslaca

PRIPREMA:

Na dobro zagrijanom ulju pržiti meso, a zatim dodati aceto balsamico i malo maslaca. Kuhati sve dok se sok u kojem se meso prži ne zgusne i dobije tamnu boju. Za kremasti umak vrhnje zagrijati do ključanja, a onda dodati sir i kuhati još tri-četiri minute. Od skuhane palente izraditi kuglice veličine onih za golf i rasporediti ih po sredini tanjura. Meso složiti oko kuglica i sve preliti umakom.

ENERGETSKA VRIJEDNOST: 1.884 kcal

>>Baš biste nešto slano za pod zub? Ispecite lažne kiflice s hrenovkama

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.