Gault&Millau je prvi nezavisni međunarodni gastronomski vodič koji dolazi u Hrvatsku.
Gault&Millau su 1962. godine osnovali nedavno preminuli Christian Millau i Henri Gault, a njihov je brend postao jedna od najutjecajnijih svjetskih referenci za restorane i hotele. Ta dvojica gastro kritičara prije gotovo 60 godina počeli su objavljivati seriju članaka o gastronomskoj ponudi u Parizu. Tako je nastao cijenjeni vodič koji je danas prisutan u više od 20 zemalja svijeta.
Gault&Millau jedan je od tri najutjecajnija međunarodna vodiča u svijetu gastronomije, a prepoznatljiv je po kuharskim kapicama koje dodjeljuje restoranima. Način ocjenjivanja standardiziran je za sve zemlje, a oni restorani koji ispunjavanju kriterije Gault&Millauovih inspektora bit će uvršteni u vodič, a mogu dobiti od jedne do pet kuharskih kapica.
Sa željom da izravno prati razvoj hrvatske gastronomske scene, Gault&Millau će svake godine ocijeniti hrvatske restorane, vina i gastronomske proizvode, te ih predstaviti domaćoj ali i međunarodnoj javnosti.
Suradnja s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske prvi je korak u ostvarenju zajedničkog cilja promocije Hrvatske kao vrhunske wine&gourmet destinacije. Stoga je ministar turizma Republike Hrvatske, Gari Cappelli uz državnog tajnika Ministarstva turizma, Tončija Glavinu i voditeljicu Službe Globalnog PR-a pri HTZ-u, Lucijanu Nataliju Jerković primio vlasnika i predsjednika Uprave Gault&Millaua, Côme de Chériseyja i direktoricu za Hrvatsku, gospođu Ingrid Badurinu Danielsson, kako bi predstavili aktualne aktivnosti Gault&Millaua.
Gault&Millau svoje će hrvatsko izdanje lansirati uoči ljeta 2018., zajedno s web stranicom i mobilnom aplikacijom, i to u suradnji s tvrtkom Laniva, eksluzivnim partnerom Gault&Millaua za Hrvatsku.
Gault&Millau je jedinstven po tome što otkriva nove talente na modernoj gastronomskoj sceni, koja se mijenja velikom brzinom. Njegova vrijednost i velika snaga su nezavisnost i međunarodno umrežavanje. Stručni i anonimni inspektori Gault&Millaua rade u cijelome svijetu po istim metodologijama i kriterijima, te ocjenjuju restorane različitih cjenovnih kategorija. Tako će biti i u Hrvatskoj.
"Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni" - filozofija je brenda Gault&Millau.
To je veliko priznanje za Hrvatsku koja će, uz bok s velikim gastronomskim silama, ući u prestižnu obitelj Gault&Millau.
Nadam se da ce biti iskreni i razotkriti kojekave podvale ugostitelja kao i pravedno ocijeniti usluznost osoblja....