dobro je znati

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

Foto: Pixabay
Pizza
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
pizza
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Natjecanje pizza majstora u Prelogu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Natjecanje pizza majstora u Prelogu
Foto: Thinkstock, Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Pixabay
Pizza
Foto: Shutterstock
Pizza
Foto: Thinkstock, Luka Stanzl/Pixsell
06.04.2019.
u 17:09
Ako se pitate u čemu je tajna da pizza i kod kuće uvijek ispadne savršena, morate znati da nije riječ o sastojcima. Njih ćete birati po svom osobnom ukusu.
Pogledaj originalni članak

Ljubitelji pizze često će reći: Nema do domaće... Ipak, ima i onih koji će reći kako nema do one iz pizzerije. I jedni i drugi su, naravno, u pravu. Ako se pitate u čemu je tajna da pizza i kod kuće uvijek ispadne savršena, morate znati da nije riječ o sastojcima. Njih ćete birati po svom osobnom ukusu.

Mnogi misle o tome što će staviti na pizzu, mozzarellu, povrće, dimljenu šunku, kulen i sl., no pritom zaboravljaju na tijesto. Stručnjaci tvrde kako je riječ o "termodinamici", odnosno, temperaturi pečenja. Pizze se u restoranima i pizzerijama peku u krušnim pećima na temperaturi od 329 stupnjeva i vrućina se raspoređuje ravnomjerno, piše TOI.

Ako nemate krušnu peć, odnosno, pizzu pečete u svojoj kuhinji s plinskom ili električnom pećnicom, tada biste je trebali zagrijati na 230 stupnjeva i tada staviti pizzu unutra. Imajte na umu da je pečete nekoliko minuta dulje ako ste na tijesto stavili povrće koje može "pustiti" vodu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
14:34 06.04.2019.

Ne znam da li samo ja imam takav problem...bez obzira na rezoluciju, koje računalo koristim ili da li je tablet u pitanju, na stranici VL lifestyle prečesto ne mogu listati i pregledavati slike (jednostavno nema strelice za naprijed), odnosno ne mogu kao danas vidjeti tekst. ispod slika.

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
08:42 06.04.2019.

Zato postoji pekač za pizzu, 60eura i pizza kao iz pizzerie.

QW
Qwertyman
20:49 06.04.2019.

Kakav je ovo članak, pa ovo je općepoznata činjenica??