Jednostavno je

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

Foto: Shutterstock
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi
08.02.2020.
u 23:12
Saznajte kako ispeći dobru pizzu i kod kuće.
Pogledaj originalni članak

Ako se pitate u čemu je tajna da pizza i kod kuće uvijek ispadne savršena, morate znati da nije riječ o sastojcima. Njih ćete birati po svom osobnom ukusu.

Mnogi misle o tome što će staviti na pizzu - mozzarellu, povrće, dimljenu šunku, kulen i slično, no pritom zaboravljaju na tijesto.

Stručnjaci tvrde kako je riječ o "termodinamici", odnosno, temperaturi pečenja. Pizze se u restoranima i pizzerijama peku u krušnim pećima na temperaturi od 329 stupnjeva i vrućina se raspoređuje ravnomjerno.

Ako nemate krušnu peć, odnosno, pizzu pečete u svojoj kuhinju s plinskom ili električnom pećnicom, tada biste je trebali zagrijati na 230 stupnjeva i tada staviti pizzu unutra.

Imajte na umu da je pečete nekoliko minuta dulje ako ste na tijesto stavili povrće koje može "pustiti" vodu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Germilenka
Germilenka
00:26 09.02.2020.

Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na -- BredHot.com