u slast!

Tako jednostavan, a tako ukusan... Iskušajte recept za kuglof

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Tako jednostavan, a tako ukusan... Iskušajte recept za kuglof
26.06.2014.
u 13:44
Peći u masnoćom podmazanom i krušnim mrvicama posutom kalupu za kuglof u pećnici zagrijanoj na 175°C
Pogledaj originalni članak

Sastojci: 250 g maslaca ili margarina, 200 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 6 jaja, kora jednog limuna (dobro opranog), 100 g grožđica, 100 g suhih šljiva, 5-6 komada nasjeckane suhe smokve, 50 g sušenih breskvi (može i marelica), 50 g kandiranog  ananasa, 100 g sjeckanih oraha, šaka krupno sjeckanih lješnjaka, 200 g brašna, 1 prašak za pecivo, 50 g maslaca ili margarina, šećer u prahu za posipanje

Priprema: Najprije nasjeckajte suho voće. Maslac, vanilin šećer i šećer izmutiti u pjenastu masu. Dodati 6 žumanjka, ali jedno po jedno. Zatim dodati i limunovu koru koju ste prethodno dobro oprali i osušili, nasjeckano suho voće, kandirano voće, orahe i lješnjake.

Brašno izmiješati s praškom za pecivo pa dodati u umućenu smjesu. Na kraju u sve to pažljivo umutiti i snijeg od 6 bjelanjaka. Peći u masnoćom podmazanom i krušnim mrvicama posutom kalupu za kuglof u pećnici zagrijanoj na 175°C, otprilike oko 50 do 60 minuta. Nakon pečenja kuglof ostaviti u kalupu oko 10 minuta, prevrnuti te ga preliti rastopljenim vrućim maslacem i odmah dobro posuti šećerom u prahu.

>>Jednostavno, jeftino i ukusno: Široki rezanci s gljivama

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.