Požurite po svoju bocu

Tale of the Dragon's Tail: Rođendanska senzacija Zmajske pivovare u limitiranom izdanju

Foto: Grgo Jelavić
Tale of the Dragon's Tail: Rođendanska senzacija Zmajske pivovare u limitiranom izdanju
26.03.2023.
u 16:15
Jedan od proizvoda koje je Zmajska predstavila za svoj deseti rođendan odličan je single malt viski kojeg je proizvedeno samo 700 boca.
Pogledaj originalni članak

Upoznali smo već Double Digits, sjajno rođendansko pivo Zmajske, no i rođendanski viski bio je vrlo zanimljiv. Naime, craft viskiji najavljuju se već neko vrijeme s više strana, a prvi zaista dobar domaći viski stigao je upravo iz naše prve craft pivovare. Odležavan je pet godina u bačvama američkog bourbona što mu je donijelo dodatnu kvalitetu uz sve što je već u njemu bilo. A to je zaista lijepa tekstura, pitkost, aromatičnost u kojoj prevladavaju voćnost i karamela, da bi se onda to pomiješalo s vanilijom i dimom iz bačve.

Ovaj viski s godinama će biti sve bolji, jer za ova pića pet godina je malo pa se ovaj može smatrati mladim. No već sada ne pokazuje neke uočljivo slabije karakteristike, 42 posto alkohola dobro je sakriveno, tekstura je vrlo lijepa, prigušena je i za viskije očekivana oštrina. Tale of the Dragon's Tail jednostavno je dobro piće, a vrlo se brzo 'uhvatilo' i među onima kojima viski nije prvi na listi želja. Međutim, treba se požuriti, napunjeno je samo 700 boca. Naša bi preporuka bila da kupite jednu za trenutačne užitke, a drugu pospremite i pričekate još barem pet godina. Bit će vrlo interesantno vidjeti što će tada ponuditi ovaj zaista dobar viski.

Probali smo 4 okusa!

Za ovim sendvičima luduju Zagrepčani, a radi ih ekipa iz Gastronomada

Maštovita inovacija temeljena na tijestu za pizzu brzo se probila u gastronomskoj ponudi metropole i odmah zaradila titulu ‘najskupljeg sendviča u regiji’. Riječ je o poštenom komadu sendviča od kojega se doista najedu dvije odrasle osobe za gablec, a moguće čak i za ručak. Ono što je kod ovih sendviča drukčije jest to što nadjevi imaju malo ili nimalo veze s pizzom, odnosno sastojke koje sadrže rijetko ćete pronaći na pizzama.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.