JESTE LI MEĐU NJIMA?

Talijanska kuharica otkrila pet grešaka koju većina ljudi čini prilikom pripreme tjestenine

Foto: Shutterstock
Talijanska kuharica otkrila pet grešaka koju većina ljudi čini prilikom pripreme tjestenine
27.09.2024.
u 08:00
Iako je priprema talijanskih jela naizgled jednostavna, postoje neka pravila koja se jednostavno ne smiju prekršiti
Pogledaj originalni članak

Vrhunska talijanska kuharica podijelila je pet grešaka koje kuhari amateri rade dok pripremaju svoja omiljena jela s tjesteninom. Angela Hartnett vlasnica je restorana s Michelinovom zvjezdicom u Londonu koji je specijaliziran za talijansku kuhinju. Hartnett ima talijanske korijene, njezina majka, rođena Talijanka, svojedobno je iz domovine emigrirala u Veliku Britaniju, piše Mirror.

U popularnom podcastu 'The Dish' Hartnett je nedavno gostovala zajedno s hollywoodskim glumcem Stanleyem Tuccijem koji je porijeklom također Talijan. Poznata kuharica pritom je upozorila na česte greške koje ljudi čine prilikom pripreme jela s tjesteninom. Među njima je i korištenje pogrešnog tipa tjestenine za određena jela.

Suvoditelj podcasta Nick Grimshaw upitao je svoje goste što ih 'najviše iritira' kada su u pitanju popularni pogledi i načini pripreme talijanskih jela. Hartnett je odgovorila kako je definitivno živcira kada vidi da netko stavlja vrhnje u carbonaru. Tradicionalna talijanska carbonara radi se, naime, s jajima i sirom koji se dodaju vrućoj tjestenini i miješaju kako bi se stvorio kremasti umak.

GALERIJA: Liječnici otkrili: Ovo je 10 najnezdravijih namirnica koje možete unijeti u svoj organizam

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tucci je pak istaknuo kako se uz tjesteninu ne bi trebalo posluživati puno umaka, što je česta pogreška kod kuhara amatera. Ostale greške prema Hartnett uključuju korištenje špageta s umakom bolognese, s obzirom da se u većem dijelu sjeverne Italije preferiraju tagliatelle, potom korištenje prethodno naribanog parmezana i unaprijed skuhane tjestenine. Hartnett se prisjetila kako su njezini kolege na faksu za svoja jela koristili ranije naribani popularni sir parmezan.

VEZANI ČLANCI:

'Sjećam se, kad sam bila na fakultetu, netko od kolega je imao naribani parmezan u jednoj od onih plastičnih posuda, a ja sam bila takav snob. Pomislila sam – o moj Bože! K tome, ljudi unaprijed kuhaju tjesteninu i potom je osvježavaju u hladnoj vodi', kazala je Hartnett koja tvrdi kako se to jednostavno ne radi.

Glumac Tucci, koji je objavio tri kuharice, bio je vidno šokiran ovom informacijom. Ova zvijezda filma 'Vrag nosi Pradu' nedavno je završio snimanje putopisne serije po Italiji pod nazivom 'Tucci: Srce Italije'. Riječ je o nastavku njegove nagrađivane emisije 'Tražeći Italiju', u kojoj je putovao zemljom, kušao razne kuhinje i uranjao u različite kulture. Tucci je odrastao u talijanskoj obitelji, oboje roditelja su mu s juga te zemlje, a k tome je proveo godinu dana živeći u Firenci tijekom 1970-ih.

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.