Dobro vino i hrana zaštitni su znak Prigorja, a sommelier Tomo Kotarski i chef Goran Lemić u Donjoj Zelini udružili su snage i otvorili – Tavernu.
– Najbolji gemišt u našem kraju pije se upravo ovdje! Kupaža kraljevine, graševine i bijelog pinota susjeda iz vinarije Jarec-Kure te Radenska. Nema boljeg, a vjerujte mi kao sommelier sam probao sva vina koja naši vinare proizvode – govori Tomo Kotarski. Chef Goran Lemić radio je u Okrugljaku i Interkontinentalu, a njihov zelinski restoran ušao je u izbor 100 najboljih u zemlji.
Smješten je u staroj kuriji, nekad prvoj ljekarni u kraju, a nudi se domaća moderna hrana. Karta je prilagođena i vegetarijancima, na meniju je i gulaš od srne i jelena, tjestenina s trubama i smrčcima, a poznati su i po rebricama, ali i sjajnom zagrebačkom odresku (10 €) koji je dovoljan za – dvoje gladnih.
– Ulaganje u želudac je najisplativije – poručuju vlasnici.