djeluje

TikTokerica otkrila kako spriječiti da se hrana lijepi za suđe: Isprobajte trik s vodom!

Foto: @ theasiantestkitchen
TikTokerica otkrila kako spriječiti da se hrana lijepi za suđe: Isprobajte trik s vodom!
17.01.2022.
u 14:30
- Čim se na vrućoj tavi od vode napravi velika kapljica, spremna je i neće biti lijepljenja - kaže korisnica.
Pogledaj originalni članak

Zaljubljenica u kuhanje i azijsku kuhinju podijelila je nedavno jednostavan trik kako možete prije kuhanja znati hoće li se hrana lijepiti za lonac ili tavu; pa se odmah možete poštedjeti napornog struganja ostataka.

- Ako izbjegavate kuhati u posuđu od nehrđajuće čelika jer vam se hrana za njega lijepi, prije kuhanja napravite trik s vodom - poručila je u svom videu.

  Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

Foto: Thinkstock
soda bikarbona
Foto: shutterstock
Limun i soda bikarbona
Foto: Shutterstok
soda bikarbona
Foto: Thinkstock
soda bikarbona
Foto: Thinkstock
Soda bikarbona, limun
Foto: Thinkstock
Soda bikarbona, limun

Pokazala je kako na već zagrijanu tavu dolijeva malo vode, koja se odmah skupi u veliku kapljicu, a TikTokerica kaže da nakon toga nema straha od lijepljenja. 

- Čim voda stvori ovakvu veliku kapljicu, tava je spremna i nema lijepljenja - dodala je, a ulje se, kaže, dodaje nakon što se tava još ugrije.

- Trebate samo kap ulja da stvori barijeru između tave i vode - objašnjava, a neki su u komentarima primijetili i da se hrana često lijepi za tavu ako ona nije dovoljno vruća.

@theasiantestkitchen Cooking with stainless steel used to be such a pain! #legendcookware #stainlesssteelpan #cookingtip #learnontiktok #cooktok #cookinghacks #egg ♬ original sound - layiwasabi

- Kad voda ispari, tava je prevruća pa treba smanjiti temperaturu i malo pričekati - objasnila je TikTokerica dodavši da je tu riječ o takozvanom Leidenfrost efektu; fenomenu u kojem tekućina zagrijana iznad točke vrelišta ne isparava, već lagano klizi po površini.

- Ako se ono što kuhate lijepi za tavu, još nije gotovo; ponekad se hrana lijepi ako nije dovoljno termički obrađena - objasnila je jedna pratiteljica, prenosi The Sun.

Ove biste namirnice uvijek trebali držati u hladnjaku!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.