Prvi mit: Tjesteninu ne treba soliti - Pogrešno. Tjestenini treba najmanje jedna čajna žličica soli na jednu litru vode, kako bi istoj poboljšali okus
Drugi mit: Tjestenini treba ulja - Pogrešno. Dodavanje ulja u vodu s tjesteninom učinit će je 'gumenastom'
Treći mit: Tjesteninu treba dobro ocijediti - Pogrešno. Ostavite malo vode na dnu kako bi i tjestenina i umak imali bolji okus
Četvrti mit: Tjesteninu treba isprati vodom - Pogrešno. Ispiranjem se miče tekstura zbog koje se tjestenina dobro 'lijepi' za umak
Peti mit: Voda od tjestenine može se iskoristiti za umak - Pogrešno. Osim ako vaš umak nije pregust, dodavanje vode nije poželjno
Šesti mit: Ostaci tjestenine mogu se smrznuti - Pogrešno. Poznati kuhari savjetuju da tjesteninu pojedete dok je svježa. Ipak, ako ste tjesteninu smrznuli nemojte čekati da se odmrzne, već je odmah stavite u vruću vodu
jesam kuham krivo ali mi dobro ispadnu svaki put.