KRALJICA SVIH JELA

6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?

Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
Tjestenina s orasima
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
Tjestenina, špageti
Foto: Thinkstock
Tjestenina s tunom
29.12.2017.
u 09:11
Pogledaj originalni članak

Prvi mit: Tjesteninu ne treba soliti - Pogrešno. Tjestenini treba najmanje jedna čajna žličica soli na jednu litru vode, kako bi istoj poboljšali okus

Drugi mit: Tjestenini treba ulja - Pogrešno. Dodavanje ulja u vodu s tjesteninom učinit će je 'gumenastom'

Treći mit: Tjesteninu treba dobro ocijediti - Pogrešno. Ostavite malo vode na dnu kako bi i tjestenina i umak imali bolji okus

Četvrti mit: Tjesteninu treba isprati vodom - Pogrešno. Ispiranjem se miče tekstura zbog koje se tjestenina dobro 'lijepi' za umak

Peti mit: Voda od tjestenine može se iskoristiti za umak - Pogrešno. Osim ako vaš umak nije pregust, dodavanje vode nije poželjno

Šesti mit: Ostaci tjestenine mogu se smrznuti - Pogrešno. Poznati kuhari savjetuju da tjesteninu pojedete dok je svježa. Ipak, ako ste tjesteninu smrznuli nemojte čekati da se odmrzne, već je odmah stavite u vruću vodu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
austrougarskigeneral
11:21 29.12.2017.

jesam kuham krivo ali mi dobro ispadnu svaki put.

BL
bljak007
13:41 29.12.2017.

To o tjestenini zna svaka slavonska snaša, istarska šjora, zagorska kumica. Otkrili da je zemlja jajolikog oblika, da nije ravna ploča.