SASTOJCI:
500 g tjestenine, manja glavica luka, 100 g mesnate slanine, 0, 5 dl ulja, 3 žlice brašna, 5 dl mlijeka, mješavina začina, tikvice za ukrašavanje
PRIPREMA:
1. Skuhati 500 g tjestenine po izboru i ocijediti.
2. Na malo ulja propirjati luk, pa dodati sitno narezanu mesnatu slaninu. Dodati u tijesto i promiješati.
3. Zagrijati ulje, dodati brašno i, stalno miješajući, uliti mlijeko. Skuhani bechamel umak preliti preko tijesta i slanine. Začiniti mješavinom začina i promiješati. Po želji, ukrasite tankim kriškama tikvice
>>Ne sanjajte, stvorite sami okuse Istre na svojim tanjurima
>>Spas za sve koji su gladni na poslu: Recept za tjesteninu s rajčicom iz - mikrovalne
ovo je izvrsno jelo ako zelite ukiseliti svoj organizam i udebljati se