U slast

Tjestenina sa slanim sirom i bešamelom

Foto: Thinkstock
Tjestenina sa slanim sirom i bešamelom
27.05.2014.
u 11:26
Jelo je izuzetno ukusno kada ga kombinirate sa salatom od cikle.
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:

 500 g tjestenine,  manja glavica luka,  100 g mesnate slanine,  0, 5 dl ulja,  3 žlice brašna,  5 dl mlijeka,  mješavina začina, tikvice za ukrašavanje

PRIPREMA:

1. Skuhati 500 g tjestenine po izboru i ocijediti.

 2. Na malo ulja propirjati luk, pa dodati sitno narezanu mesnatu slaninu. Dodati u tijesto i promiješati.

3. Zagrijati ulje, dodati brašno i, stalno miješajući, uliti mlijeko. Skuhani bechamel umak preliti preko tijesta i slanine. Začiniti mješavinom začina i promiješati. Po želji, ukrasite tankim kriškama tikvice

>>Ne sanjajte, stvorite sami okuse Istre na svojim tanjurima

>>Spas za sve koji su gladni na poslu: Recept za tjesteninu s rajčicom iz - mikrovalne

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
kojesta
12:21 29.05.2014.

ovo je izvrsno jelo ako zelite ukiseliti svoj organizam i udebljati se