Uskrsna kuharica

Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

Foto: Esplanade
Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy
12.04.2017.
u 12:23
Šunka je obvezna za blagdanski doručak, a uz naše ideje i ručak će postati nezaboravno iskustvo
Pogledaj originalni članak

Hobotnica

2 kg očišćene hobotnice

vezica povrća za juhu

timijan

ružmarin

1 dl maslinova ulja

papar u zrnu, šareni i drobljeni

limunova korica narezana na trakice

Povrće očistite i operite, stavite u posudu za pečenje zajedno s ostalim namirnicama. Poklopite ili čvrsto zamotajte aluminijskom folijom. Stavite u pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko sat i 30 minuta.

Krema od krumpira

1 kg oguljenog krumpira

1 mala čili papričica (ili pola)

5 dkg maslaca

1/2 dl maslinova ulja

Sol

Narežite krumpir na manje komade, skuhajte u slanoj vodi s čilijem. Kada je kuhan, izvadite čili, ocijedite, protisnite te dodajte maslac i maslinovo ulje kako biste dobili kremastu masu.

Bok choy (vrsta kineskog kupusa)

50 dkg bok choya

maslinovo ulje

sol

papar

ribana limunova korica

Oprani bok choy narežite na pola ili četiri komada, ovisno o veličini. Na ugrijanoj tavi uz dodatak maslinova ulja pecite ga sa svih strana. Pred kraj dodajte limunovu koricu, sol i papar. 

Kremu od krumpira i bok choy poslužite uz hobotnicu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.