Sastojci:
230- 250 g petit beurre keksa
125 g maslaca
5 jaja
500 g sira mascarponea
3 listića želatine
100 g šećera
200 g mliječne čokolade
0.15 l vrhnja za kuhanje
Umak:
0.35 l vrhnja za kuhanje
70 g šećera
1 štapić vanilije
1 žumanjak
Priprema:
Maslac smekšamo i pomiješamo sa smrvljenim keksima i natiskamo u kalup za tortu. Na pari tučemo žumanjke i šećer, povežemo sa želatinom koju smo natopili u hladnoj vodi 10-ak minuta, zatim dodamo mascarpone te ulijemo u kalup na kekse i ohladimo. Na kraju zakipimo 0.15l vrhnja za kuhanje i u njemu otopimo mliječnu čokoladu te izlijemo u kalup za tortu. Preostalo vrhnje za kuhanje zakipimo sa šećerom i jezgrom vanilije, a kad se malo ohladi, umiješamo jedan žumanjak. Tortu i umak serviramo ohlađene.