U samom središtu Ogulina nalazi se Hotel i restoran Frankopan; najbolje mjesto u gradu gdje možete kušati raznovrsna jela; od standardnih poput roštilja, teletine, divljači pa do tradicionalnih jela specifičnih za taj kraj. Hotelski restoran ima i oznaku Traditional Food Spot.
– Frankopan je obiteljski hotel. Isprva je to bila građevina vojne namjene, a prije stotinjak godina postala je hotel. Prije 14 godina kupili smo objekt od HOC-a Bjelolasice u ruševnom stanju i renovirali ga po uputama konzervatora – kaže Ivana Jelić, voditeljica Hotela Frankopan, kći jednog od suvlasnika te ističe kako su prije nekoliko godina proglašeni i najboljim malim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj.
– Namirnice kupujemo od lokalnih OPG-ovaca, nudimo i savijače od domaćeg sira, voća, a nadaleko smo poznati po više od 30 vrsta palačinki – rekla nam je Ivana Jelić.
Topla plata Dobra koju smo probali bila je izvrsna (130 kuna), a one koji nisu za meso oduševit će juha od mrkve, rižoto od bundeve i vrganja i čokoladna torta s preljevom od borovnica (80 kuna). Od tri menija tradicijske hrane, odličan je onaj s juhom od vrganja, pačjim psima u umaku od naranče i kestena, domaćim njokima i domaćim knedlama sa šljivama s bajkovitim umakom (165 kuna).
FOTO Turistička patrola u Ogulinu
Propala SEZONA