Kuhari s diplomom

Trogodišnji studij kulinarstva na sisačkoj akademiji Kul In

Foto: Duško Marušić Čiči /PIXSSEL
Trogodišnji studij kulinarstva na sisačkoj akademiji Kul In
21.09.2012.
u 09:00
Zdravko Perić, prvi Hrvat s diplomom akademije Le Cordon Bleu, i Petra Jelenić, majstorica slastičarstva, vodit će akademiju. Studij za chefove otvara se se u bivšoj željezari, a dvogodišnji i trogodišnji studij kulinarstva kreće dogodine
Pogledaj originalni članak

Tešku industriju u krugu bivše sisačke Željezare i tamošnjeg Metalurškog instituta zamijenit će od idućeg tjedna prvi hrvatski stručni studij kulinarstva koji ondje pokreće tvrtka Applied Ceramics sisačkog poduzetnika s američkom adresom Darka Matta Serticha. Kulinarski institut Kul In prva je institucija edukativno-specijalističkog karaktera u regiji, a nakon prve uvodne godine uhodavanja od iduće će godine, doznajemo,  upisivati studente na dvogodišnji i trogodišnji studij menadžmenta u kulinarstvu.

Akademija je opremljena vrhunskim praktikumom, kuhinjom u kojoj istovremeno može raditi dvadesetak kuhara i kakve, kazuje nam Ivana Peleš, direktorica Kul Ina, nema u ovim krajevima. Kuhari koji završe sisačku akademiju Kul In bit će educirani za rad u vrhunskim restoranima diljem svijeta. Voditelj stručnih usavršavanja u prvoj godini rada akademije i njezin dekan biti će Zdravko Perić, prvi Hrvat s diplomom prestižne pariške kulinarske akademije Le Cordon Bleu. Da su žene zadužene za slatki dio življenja, potvrđuje i angažman majstorice slastičarstva od kalibra Petre Jelenić. Njezin profesionalni put vodio ju je od hotela Kempinski u Savudriji preko Zagreba do Dubaija gdje je u tamošnjem Sheraton Deirahu sa samo 23 godine voditeljica slastičarnice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.