mnogi se ne slažu s njom

Trudna majka ispričala: ‘Nikada ne idem na ultrazvuke niti kod liječnika, moja trudnoća je slobodna'

Foto: Tik Tok
Trudna majka ispričala: ‘Nikada ne idem na ultrazvuke niti kod liječnika, moja trudnoća je slobodna'
24.02.2023.
u 14:30
Majka tvrdi i da živi "bez toksina" jer svoje mališane liječi biljnim umjesto modernim lijekovima kada se razbole
Pogledaj originalni članak

Trudna majka dvoje djece sama sebe naziva "slobodnom trudnicom", što znači da prolazi kroz trudnoću i porod bez ikakvih medicinskih intervencija. Kaytlynn Griem (23) ne ide na ultrazvuk, nema testove krvi niti bilo kakvu prenatalnu skrb dok je trudna, a rađa kod kuće bez ikakve medicinske pomoći, piše The Sun.

Trudnice imaju zaista čudnovate želje, jedu nezdravu hranu, kredu…

Foto: Thinkstock
trudnoća, trudnica
Foto: Thinkstock
trudnoća,trudnica
Foto: Shutterstock
trudnica
Foto: Thinkstock
trudnoća, trudnica
Foto: Shutterstock
trudnica
Foto: Thinkstock
Pregnant woman
Foto: Thinkstock
trudnica
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Majka tvrdi i da živi "bez toksina" jer svoje mališane liječi biljnim umjesto modernim lijekovima kada se razbole.

- Naša su tijela tako nevjerojatna. Kad ih ne ometamo i kada su u ugodnom okruženju, učinit će točno ono za što su stvorena: roditi - rekla je. 

@the_herbalmama Then I birth them alone in my kitchen Reposting my most popular video. Maybe it'll reach the right side of tiktok! #wildpregnancyfreebirth #freebirther #homebirthmama #crunchymomsoftiktok #holisticmama ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

Kaytlynn je na Tik Toku podijelila svoje putovanje "slobodne trudnoće i poroda" i istaknula "kontroverzne stvari" koje radi dok je trudna. U jednom je videu rekla: “Kontroverzne stvari koje radim tijekom trudnoće uznemiruju ljude, iako to nije njihovo tijelo. Dakle, nemam prenatalnu skrb i ne idem na ultrazvuk niti ikakve testove, a jedem izričito vegansku hranu."

 Da je njezina trudnoća bila visokorizična, Kaytlynn je rekla da bi razmislila o posjetu liječniku ili primalji, ali tek nakon što bi isprobala sve biljne lijekove. Mama iz Missourija u SAD-u platila je 5000 dolara (4719 eura) zdravstvenih naknada za svoje prvo dijete, ali je rekla da liječnici "doslovno nisu učinili ništa", što ju je navelo da pokuša sa slobodnom trudnoćom, odnosno slobodnim porodom.

NHS (Nacionalna zdravstvena služba) slobodni porođaj naziva porođajem bez pomoći. Međutim, preporučuje se da ipak uz sebe imate babicu ako odlučite roditi kod kuće. Na njihovoj web stranica piše: “Razgovarajte s primaljom ako ste zabrinuti za svoju skrb. Oni mogu razgovarati s vama o ulozi primalje i pomoći vam da napravite informirani izbor te personalizirate svoju njegu i podršku kako bi vama odgovarali. Ako se odlučite za nepotpomognuti porod, možete se predomisliti bilo kada tijekom trudnoće ili poroda. Primalja vam može pružiti podršku i savjete tijekom poroda te provjeriti zdravlje vas i vaše bebe."

Korisnici Tik Toka nisu bili oduševljeni njezinom idejom, a mnogi su pisali i kako su zabrinuti za bebino zdravlje

- Oni provjeravaju je li beba dobro, a također i jeste li vi dobro. Ne mogu zamisliti da ne idem na ultrazvuk i da to sve radim sama - napisala je jedna korisnica. 

- Ne osuđujem to, ali jednostavno mi nije jasno kako vas nije strah. Ipak se radi o bebi - dodala je druga korisnica.

Žena ostala trudna u 56. godini: 'Mislila sam da su doktori ludi i da je to nemoguće!'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.