Bepo, Konoba Bepo. U kojoj se svi zovu - Bepo. – Ja sam Joso Bepo. Moj djed je bio Joso. Isto Bepo. Pradjed je bio Joso i on Bepo – priča vlasnik konobe. Dolazi njegov otac, pruža ruku i kaže: – Bepo. Ratko Bepo.
Konoba u Tribunju, za koju domaći kažu da je jedna od boljih, starija je od svog vlasnika.
– Nisam se ni rodio, a već je radila konoba. Ma u kužini sam odrastao, u bašti i kraj roštilja. I s 10 godina sam počeo pomagati. A dotad sam samo razbijao po kuhinji. Bio sam klinac – smije se Bepo, najmlađi.
Na terasi gužva. Turisti uživaju, vrijeme je večere. Jede se orada, kovač, brancin, na tanjurima rižota. Ne valja gledati drugome u tanjur, nije pristojno, eto tu su susjedi u Šibeniku i snimili filmski dragulj “Ne gledaj mi u pjat”... No može se bacit oko.
Tu je i T-bone steak...
Naručujemo nešto posve drukčije. Njoke s kozicama i tikvicama.
– Njoke pravi mama Biserka...
Cijene su umjerene, pristojne, ovdje se može lijepo pojesti. Kolač vrlo fin, čokoladni.
A i pogled je dobar. Puca na marinu, a nakon večere, tko ima vremena, može sjesti na boćalište. E tu tek kreće spektakl. Čija je bliže... Moja ili tvoja.
– Dodaj metar...
Rizoto najjeftinija mandja, tanjur rize 140 KN!