Klimno krije, ovdje na rivi, i jedan od ponajboljih restorana, ne samo na otoku Krku, već na Kvarneru. Riječ je o restoranu “Žal”, gdje gosti privežu gliser uz terasu pa uživaju u tzv. fine diningu. Tu se jede kao u najboljim restoranima Dubrovnika ili Zagreba.
– Svako jutro otplivam barem kilometar, a popodne na biciklu treniram po otoku. Ima nas chefova koji smo sportski fanatici – smije se Siniša Bjelanović (40), glavni chef restorana. Njegovi punac i punica prije 30 godina otvorili su restoran, bilo je i ljeta u kojima je terasa bila prazna, no danas više nije tako.
Usavršavao se kod mnogih kuhara i slastičara s Michelinovim zvjezdicama te se odmaknuo od klasičnih sezonskih jela. Jelovnik je slagao godinama, a specijalitet je govedina na burgundski način (150 kn) s pancetom, obrazima (stoje u vakuumu 24 sata), timijanom, šampinjonima, mrkvicom, kapulicama i demiglace umakom, ali i “Morski vrt” (90) – tanjur na kojem je marinirani losos, sol, crveni papar i kopar koji stoji osam sati. Tu je i mousse od bijele ribe, svojevrsna kuhana pašteta, ali i ikra kalifornijske pastrve. Deserti poput Flexi chocolate ganache su skulpture na tanjuru.
– Stric Joža je škampar, svako popodne on mi u kuhinju donosi škampe – kaže Siniša. Ovdje se jede sjajno.
Ali kad racun dodje, hahahaha...Hapaneri