Obljetnica

TZ Otočca, Brinja i Vrhovina predstavljaju svoj kraj zajedničkim atraktivnim turističkim videom

TZ Otočca, Brinja i Vrhovina
TZ Otočca, Brinja i Vrhovina
TZ Otočca, Brinja i Vrhovina
TZ Otočca, Brinja i Vrhovina
TZ Otočca, Brinja i Vrhovina
TZ Otočca, Brinja i Vrhovina
23.10.2024.
u 11:17
Lika sve češće na listi želja domaćih i stranih posjetitelja
Pogledaj originalni članak

Ovih je dana završeno snimanje zajedničkog promotivnog filma Turističkih zajednica Grada Otočca, Brinja i Vrhovina, koji je premijerno prikazan na proslavi 30. Obljetnice TZ Grada Otočca. Dobivši sredstva od Hrvatske turističke zajednice, ujedinili su snage da predstave svoja mjesta i privuku posjetitelje, koji će dugo pamtiti doživljaje i osobitosti njihovog kraja. Za razliku od statista u sličnim videima, mještani iz spomenutih mjesta u ovom videu, njih četrdesetak, sami su glumili i pokazali upravo one segmente života, koji njih vesele. Više od četrdeset statista u četiri se dana strpljivo uključivalo, za što zahvaljujemo i njihovim nadređenima u tvrtkama gdje rade. Važno je napomenuti i nešto neobično - ovaj video ima dva početka i dva završetka. Prvim upravljaju emocije, a drugi je pomalo umjetnički, a jedan i drugi povezuju ključevi čijim otključavanjem krećete u avanturu i skupljanje doživljaja. 

TZ Otočca, Brinja i Vrhovina

U početnom je kadru tradicionalna lička obitelj i njihovi unuci, a pronalaženjem ključeva dvorca Sokolac zapravo započinje čarolija. U otprilike 2,5 minute pred gledateljevim će se očima, kao na filmskoj traci, izmjenjivati kadrovi dvorca Sokolac i utvrde Fortica, rijeke Gacke, jezera Brodić, švičkih slapova, Majerovog vrila, Jurjevih stijena, kamenog mosta, povijesti uklesane u kamen, utočišta za medvjede i ostale prirodne i kulturne ljepote, a gastro specijaliteti i razne outdoor aktivnosti dodatno će potvrditi da ovaj kraj posjeduje prave bisere. Dinamičnom izmjenom kadrova željela se postići razigranost i raznolikost kojima se mogu opisati sve snimljene lokacije. 

TZ Otočca, Brinja i Vrhovina

Kroz video vodi narator na engleskom jeziku i u metaforičkom smislu opisuje kadrove. Kreativni koncept videa i scenarij potpisuje Hana Klain iz agencije Klain PR, redatelj i snimatelj je Filip Bašić iz DOKU FILMS-a, uz asistenciju Stjepana Doleneca. 

Producentske poslove preuzela je Viktorija Rogić iz TZ-a Otočac, a Nikolina Holjak, Arsa design studio izradila je grafike. Za montažu su zaslužni Filip Bašić i Danijel Kačavenda, a za animacije Damian Paić. 

Vjerujemo da će i ovaj video privući posjetitelje da posjete prekrasnu Liku i samo otkriju ljepotu u prikazanim kadrovima. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr