Oprez, ljuto!

U ovom receptu su vaše dvije omiljene namirnice: grah i zapečene kobasice. Usudite se isprobati ga!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
U ovom receptu su vaše dvije omiljene namirnice: grah i zapečene kobasice. Usudite se isprobati ga!
25.01.2022.
u 07:31
Jelo za opasne dečke mogu bez problema podnijeti i cure. Naravno, pod uvjetom da imate veliku moć kontrole i znate da treba stati kad je najfinije ili ste od onih koji ne broje svaku kaloriju.
Pogledaj originalni članak

Recept nam je posudio Vedran Bošković, naš poznati gastrobloger na čijem blogu Začinjeno s ljubavlju možete pronaći inspiraciju za kuhanje kad god poželite.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Zapečene kobasice s grahom     

Sastojci:

5 do 6 kobasica

400 g bijelog graha

200 g sjeckane rajčice

1 žlica senfa

sol, papar

čili u prahu

50 g slanine

svježi čili

kukuruzni kruh

svježi list peršina

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U posudi sjedinite bijeli grah, sjeckanu rajčicu, senf te sol, papar i čili u prahu. Količinu začina prilagodite vlastitom ukusu. U posudu za pečenje stavite smjesu graha i rajčice te povrh toga kobasice koje su prethodno zarezane na nekoliko mjesta kako ne bi pucale zbog visoke temperature. Pospite po svemu sitno sjeckanu slaninu te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Kada je sve pečeno, dodajte sitno sjeckani list peršina te sitno rezane svježe čili papričice. Poslužite uz kukuruzni kruh.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell


Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.