Biljana Milina poznata je slastičarka u čijoj izvedbi tradicionalne korčulanske slastice već godinama osvajaju brojne turiste koji ne propuštaju posjet konobi Mate kad god se nađu na Korčuli. Ovoga puta Biljana se odmaknula od tradicije i poigrala se s popularnim kokicama koje baš svi obožavaju.
Keksi s kokicama
Sastojci:
200 g maslaca
170 g smeđeg šećera
300 g brašna
25 g gustina
5 g praška za pecivo
3 g soli
1 jaje
ekstrakt vanilije
70 g kokica
220 g karamela
2 žlice mlijeka
Priprema:
Pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo i sol. Maslac tucite sa smeđim i kristal šećerom. Dodajte jaje i vaniliju, a zatim i smjesu od brašna. Na kraju umiješajte kokice. Oblikujte loptice. Pecite u pećnici na 175 stupnjeva 10 minuta. Mekane karamele i mlijeko otopite u mikrovalnoj ili u lončiću. Promiješajte i uz pomoć vilice ukrasite kekse. Dodatno ukrasite kokicama.