– Preporučit ćemo vam jedno riblje jelo: lignje u kadulji s krumpirom na lešo. Ribu podušimo u teći, krumpir upije taj sok koji se sastoji od bijelog vina i riblje juhe, a pri kraju se dodaju suhi listići kadulje. Jelo spaja more i goru, a ljekovitu kadulju uveli smo kao začin jer je ona naša prepoznatljivost. Drugo jelo, mesno, svinjski je biftek sa šalšom, blitvom s krumpirima, maslinovim uljem i domaćom zapečenom pancetom – ponudio nam je Ante Radić, koji već 30 godina drži restoran “Antonijo”.
Glavni kuhar je njegov sin Luka, a kći, supruga i sestra također su tu. Prava obiteljska tvrtka, a osim restorana imaju i maslinik i vinograd.
– Učimo goste da je to prirodno, zdravo i naše. Možemo ubrati granu ružmarina, lovora ili kadulje i uz temeljne namirnice dobivamo autentičan okus. Dobra priča prodaje jelo – kažu. Nije ni skupo. Ukupno 200 kuna.
A gdje je to