U slast!

Uvijek poželjna: Pita s jabukama

Foto: Thinkstock
Uvijek poželjna: Pita s jabukama
17.02.2014.
u 11:11
Jabuka je lako probavljiva, niskokalorična i jača imunološki sustav, pročišćava krvožilni sustav dok pektin iz nje povećava osjećaj sitosti. U kombinaciji s cimetom regulira šećer u krvi i smanjuje glad.
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:

2 žumanjka i 1 cijelo jaje,  7-8 jabuka, 150 g brašna, 250 g šećera, 150 g maslaca, 1,5 dl mlijeka, čajna žličica cimeta

PRIPREMA: Dobro umutiti žumanjke i jaje sa 150 g šećera. Zatim dodati brašno, mlijeko i cimet. Kad postane pjenasta, masu izliti u kalup za pečenje. Tijesto prekriti s jabukama izrezanim na listiće. Posuti jabuke sa 100 g šećera i cimetom, te ih politi s

otopljenim maslacem. Peći 45 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva Celzijusa.

DEKORACIJA: Od karameliziranog šećera napraviti željeni oblik na aluminijskoj foliji. Kad se ohladi, skinuti ga s folije i dekorirati kolač.

>>Iznenadite svoje najdraže ovim ukusnim čokoladnim mousseom!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.