GLAZBA

Uz "Dalmatino" do sitnih sati

11.05.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

U diskoteci "Saloon" izdavačka kuća Dancing bear dodijelila je srebrnu ploču grupi "Dalmatino" za album "Cukar i sol". U prigodnome govoru za primitka ploče članovi grupe "Dalmatino" zahvalili su svima na potpori, posebno Oliveru Dragojeviću, koji je bio uz njih od početka.

- Ovaj smo album spremali četiri godine. Dobili smo Porin za najboljeg novog izvođača i sada srebrnu ploču, i zbog toga smo jako ponosni. Spremamo i novi album, neke su pjesme već gotove, ali neće tako skoro izaći. Postoji mogućnost prijevoda naših pjesama na talijanski, čime bismo se pokušali plasirati i na inozemno tržište - rekao nam je Zdravko Sunara, član grupe. Što se tiče daljih planova, rekli su da se spremaju na turneje po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a od lipnja do rujna svirat će po Dalmaciji.

- Oduševili su me svojom pjesmom na jednoj mojoj promociji. Budućnost glazbene scene je u dalmatinskoj pjesmi - rekao je Davor Radolfi za "Dalmatino".

Na dodjeli srebrne ploče bili su i Zdenka Kovačićek, Bruno Kovačić, Ibrica Jusić, Darko Glavan i mnogi drugi koji su dupkom ispunili "Saloon". Brojni posjetitelji zapjevali su s majstorima dalmatinske pjesme na koncertu koji je usijao atmosferu u tom diskoklubu. Nakon koncerta, fešta se nastavila do jutra. (T. Jo.)

Pogledajte na vecernji.hr