Nešto novo

Varivo od gljiva s kiselim mlijekom

Foto: Thinkstock
Varivo od gljiva s kiselim mlijekom
07.06.2014.
u 17:48
Ako ste ljubitelj gljiva, ovo jelo će vas zasigurno oduševiti. Isprobajte ga i uživajte u okusima.
Pogledaj originalni članak

Iako su gljive siromašne vitaminima, obiluju željezom i manganom te su česti sastojak mnogih jela.

Potrebno za 4 osobe: 4 glavice crvenog luka, 800 g gljiva (vrganja), 80 g krušnih mrvica, 4 žličice maslinovog ulja, sol, papar, sok od imuna, peršinov list, 400 g kiselog mlijeka li jogurta 0,5% m.m., raženi kruh

Priprema: Očišćene gljive narežite na tanke istiće. Na ulju u tavi kratko propržite sitno nasjeckan luk. Dodajte gljive, popaprite, nalijte vodu da lagano kuha, poklopljene pirjajte na aganoj vatri dok ne omekšaju. Kiselo mlijeko li jogurt umutite s prezlama, dodajte gljivama, kratko prokuhajte, posolite po ukusu, dodajte sok od imuna. Prije služenja posipajte peršinovim listom.

>>Rolada od palente punjena sirom i gljivama

>>Želite iznenaditi nepce ali opet ne previše eksperimentirati? Probajte ovaj recept

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.