Dekor za sobu

VIDEO Napravite sami cozy lampu u obliku oblaka u samo pet koraka, većinu materijala već imate doma

Foto: Shutterstock
UHU
Foto: Marko Prpić/Pixsell
UHU
Foto: Marko Prpić/Pixsell
UHU
Foto: Marko Prpić/Pixsell
UHU
Foto: Marko Prpić/Pixsell
UHU
Foto: Marko Prpić/Pixsell
UHU
28.10.2024.
u 15:17
“Uradi sam” projekti omogućuju mališanima da iskoriste svoju kreativnost na zabavan i produktivan način, dok ujedno razvijaju osjećaj odgovornosti za dovršavanje zadatka, što se lako može implementirati u svakodnevne aktivnosti, poput rješavanja domaće zadaće.
Pogledaj originalni članak

Kako temperature padaju i hladnije doba godine donosi kraće dane, sve manje vremena provodimo na otvorenom, a sve više unutar topline vlastitog doma. Upravo ovo razdoblje može biti idealna prilika za kvalitetno provedeno vrijeme s najmlađima, uz aktivnosti koje će poticati njihovu maštu i kreativnost. Jedan od najboljih načina da spojimo ugodno s korisnim su “uradi sam” projekti koji ne samo da razvijaju dječju kreativnost već omogućuju stvaranje trajnih uspomena.


Mali kreativci

Dječja mašta nema granica, a uloga roditelja je poticati njihovu neograničenu kreativnost. Kroz različite aktivnosti djeca ne samo što izražavaju svoje ideje i misli već i razvijaju ključne vještine, poput rješavanja problema, kritičkog razmišljanja i finih motoričkih sposobnosti. Kreativnost također potiče samopouzdanje. Osim toga, učenje kroz igru i kreativne projekte smanjuje stres i stvara pozitivno emocionalno iskustvo, što je ključno za dječji emocionalni razvoj. Upravo je ovo vrijeme kada djeca uče o sebi, razvijaju strpljenje, upornost i sposobnost rada u timu.

Cloud lampa

Što vam je potrebno:

Koraci izrade: 

Priprema plastične boce: Na vrhu boce, izbušite dvije rupe s obje strane. Provucite špagu kroz rupe i zavežite čvorove kako biste napravili omču pomoću koje ćete moći objesiti lampu.

Postavljanje LED lampica: Nakon što ste završili s vanjskim dijelom, stavite LED lampice unutar boce. Razvucite lampice ravnomjerno po unutrašnjosti tako da svjetlost ravnomjerno osvjetljava vatu, stvarajući efekt sjajnog oblaka.

Lijepljenje vate: Uzmite UHU univerzalno ljepilo i nanesite ga u tankom sloju po površini plastične boce. Potom vatu pritisnite na ljepilo kako biste stvorili efekt oblaka. Oblikujte vatu tako da izgleda što realnije, s nepravilnim rubovima.

Završni detalji: Kada ste sve postavili, provjerite je li špaga sigurno vezana te LED lampice pravilno raspoređene. Upalite lampice i prilagodite vatu ako je potrebno.

Foto: Marko Prpić/Pixsell
UHU


Idealna aktivnost

Hladniji mjeseci ne moraju značiti dosadu unutar četiri zida. Naprotiv, to može biti vrijeme kada s djecom stvaramo nove projekte i dekoracije koje će unijeti toplinu u dom. “Uradi sam” projekti omogućuju mališanima da iskoriste svoju kreativnost na zabavan i produktivan način, dok ujedno razvijaju osjećaj odgovornosti za dovršavanje zadatka, što se lako može implementirati u svakodnevne aktivnosti, poput rješavanja domaće zadaće.

Svaki “uradi sam” projekt pomaže djeci da razumiju važnost planiranja, slijeda koraka, ali ih i uči kako se nositi s izazovima. Osim toga, ovakve aktivnosti pružaju i priliku da nauče o recikliranju i odgovornom korištenju materijala. Odličan primjer takvih projekata je Cloud lampa, koja će biti odličan dodatak dječjoj sobi, a potrebni su vam materijali koje uglavnom već imate kod kuće.

Foto: Marko Prpić/Pixsell
UHU


Pomoćnik za svaki projekt

Kao vjerni pomoćnik za svaki “uradi sam” projekt, dolazi upravo UHU, koji je već godinama omiljeni dio svake školske torbe i prijeko potreban “alat” za rješavanje kreativnih zadataka. UHU ljepilo je praktično, a njegova svestranost omogućuje djeci i roditeljima da bez muke zalijepe papir, karton, tkaninu ili čak male plastične dijelove. Osim toga, UHU ljepilo je jednostavno za korištenje, brzo se suši i ne ostavlja nered, što roditeljima znatno olakšava čišćenje nakon završetka projekta.

Sadržaj nastao u suradnji s UHU-om.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr