ispričala je svoje iskustvo

Sjeća se 'života' prije svog rođenja: 'Izgledalo je kao vojni trening, bilo je puno oblaka'

YouTube/Screenshot
28.10.2024.
u 15:30

Kao i bliski susret sa smrti, iskustva "života" prije rođenja također uključuju tunele

Vjerojatno smo svi čuli barem jednu priču o iskustvima bliskim smrti kada se osoba nađe na rubu života i smrti nakon što je sudjelovala u teškoj prometnoj nesreći ili pretrpjela komplikacije tijekom operacije. Iskustva su obično slična, s ljudima koji se prisjećaju svjetla, tunela i neke vrste duhovnog vodiča koji ih obavještava da "sada nije vrijeme da odu dalje". No, jeste li ikada čuli za iskustvo prije rođenja?

Kao što ime sugerira, iskustvo prije rođenja je kada se ljudi sjećaju događaja koji su se dogodili prije nego što su napustili maternicu i bili rođeni. Kao i bliski susret sa smrti, iskustvo prije rođenja uključuje tunele, za koje se često misli da predstavljaju porođajni kanal, svjetla i voditeljske figure. Pisac popularne znanosti Carl Sagan tvrdio da iskustvo susreta sa smrti može biti sjećanje na nečije rođenje, što bi moglo značiti da su ta dva fenomena međusobno povezana, piše LADbible.

Za vjernika, iskustva prije rođenja i bliske smrti dokaz su da u našim životima ima više od godina koje provedemo na Zemlji, a neki čak koriste tu ideju da bi argumentirali postojanje reinkarnacije. S druge strane, skeptik bi tvrdio da je sve to jednostavno u našoj mašti. Jedna osoba koja glasno dijeli svoje iskustvo prije rođenja je dr. Christine Dolahan, koja se prisjetila svojih sjećanja prije nego što je došla na svijet. 

VEZANI ČLANCI:

"Moje najranije sjećanje je samo hodanje kroz ovu duhovnu dimenziju", započela je svoju priču i dodala da je to mjesto koje je bilo teško definirati, ali je bilo ispunjeno s puno energije, boja i oblaka. "Bilo je jako toplo i tamo je bilo jako lijepo. Osjećala sam se lagodno", opisala je Dolahan. Objasnila je i da se sjeća da je vidjela zgrade u kojima su se duše "vježbale" za svoje živote na Zemlji i da je to izgledalo poput "vojnog treninga".

Dolahan se također sjetila da je tada razgovarala s mentorom, koji je bio "vrlo visoko razvijeno duhovno biće" koje je nadmašilo svoje životne cikluse na Zemlji. Objasnila je da je tada osjetila kako njezina "bit" postaje tjeskobna kako se približava trenutku u kojem će ući u drugi ljudski život. Pitala je duhovnog vodiča mora li stvarno ići prije nego što je gurnuta u "vrtlog" da započne svoj sljedeći životni vijek.

Iako Dolahanina sjećanja nekima mogu zvučati nevjerojatno, ona nije jedina osoba koja je iskusila ovaj fenomen. Na Redditu su mnogi korisnici podijelili svoja slična iskustva. "Sjećam se da sam bio poput svjetleće lopte i stajao sam s drugim svjetlećim kuglama", napisao je jedan korisnik. "Sjećam se da je moja duša rođena iz tame i odjednom je samo postojala", zaključio je drugi.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
astro.naut
16:14 28.10.2024.

Problem današnjeg društva je što svatko ima pravo na mišljenje, a mediji često šire razne gluposti kao da se radi o vrlo vjerodostojnim informacijama, obično suprotstavljenim znanosti. Svima koji govore o životu nakon smrti ili prije rodjenja preporučujem da odu na opću (duboku) anesteziju, pa kad se nakon 3-4 sata probude, neka mi jave što su vidjeli, sanjali itd. Platit ću 1000 eura svakome tko se bilo čega sjeća. Smrt vam je kao opca anerstezija samo traje malo duze :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije