Facebook korisnica Ria McCullough podijelila je s pratiteljima svoju jedinstvenu metodu 'pečenja' krumpira, a njen je post brzo postao viralan. U njemu McCullough kaže da kad ovo isprobate, više nikada nećete peći krumpir na klasični način.
Ona krumpire prvo oguli, nakon čega ih kuha u loncu deset minuta i ostavi da se osuše u cjedilu.
Kako se radi buzara po starinskom receptu
Kad se ohladi, krumpir pospe s brašnom, soli i paprom, češnjakom u granulama i malo usitnjene kadulje, pa ga još uvalja u smjesu od tih sastojaka.
U svoje parno kuhalo zatim dodaje malo maslinovog ulja, poveća temperaturu i unutra stavi krumpir i ostavi da se kuha čak četiri sata na visokoj temperaturi, okrećući dvaput u tom periodu.
- Nevjerojatni su, nisam ni znala da se kuhalo na paru može ovako koristiti - napisala je žena u jednom od gotovo 700 komentara na ovaj recept
- Spremam ih uz nedjeljnu pečenku - najavila je druga korisnica.
Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!