Restoran Dobra vina

Ivan Šarić: Krumpir je toliko ukusan i mlad da je gotovo ilegalan

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
restoran dobra vina
Foto: VL
tjedan-gableca
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
restoran dobra vina
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
restoran dobra vina
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
restoran dobra vina
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
restoran dobra vina
Foto: VL
gableceda - default
20.05.2014.
u 11:00
Poznati komičar Ivan Šarić u dva će tjedna obići 20 restorana te ocijeniti ambijent, hranu, osoblje, cijene...
Pogledaj originalni članak

Restoran Dobra vina nalazi se u Radničkoj ulici u sklopu Green Golda. Ako radite u toj poslovnoj zoni i još niste kušali njihova vina i hranu, znajte da puno propuštate.

Prostor tog restorana vrlo je ugodan i decentno uređen. No po tome nisu jedinstveni. Ali jesu po izvrsnom jelu i vinima te po konobarima.

Foto: VL

Konobari su jako uslužni, pristojni i odlično prepoznaju zbog čega je gost došao. Ako ste svratili samo na brzinu pojesti gablec i imate samo 20 minuta slobodnog vremena, očekujte hranu na stolu prije nego se sjetite da ste gladni.

No, ako imate vremena i došli ste uživati u hrani i vinu, onda će vam uz hranu “prodati” i priču restorana. Nemojte me pogrešno shvatiti, oni točno znaju koliko treba i što treba razgovarati s gostom, nisu jedni od onih koji ti sjednu za vrat jer misle da su užasno zabavni.

Uz konobare oduševilo me i to što restoran ima više od 100 vina na čaše. “Pa što je tu posebno, Ivane”, zacijelo se pitate.

Pa posebno je jer je to jedini restoran u kojemu kupiš '‘prepaid’' karticu, napuniš je novcem i onda po restoranu hodaš s karticom i iz nekih futurističkih aparata biraš vino koje želiš. Izvrsno!

Malo ovog vina, pa malo onog, pa daj da probam još i ovo... – i na kraju zoveš taksi. Ako dotad nisi izgubio mobitel. Od gableca iskušali smo cezarovu salatu s piletinom i poširanim jajem. Cijena je 25 kn. Ako niste pregladni, preporučujem vam to jelo.

Lagano, ukusno i jako osvježavajuće. I bez brige, ima dosta piletine u salati, jer ni ja ne volim salatu s piletinom bez piletine.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Drugo jelo na meniju za Gablecedu bile su domaće pečenice uz mladi pečeni krumpir i “coleslaw” salatu. To je za one malo gladnije kojima salata kao glavno jelo ne samo da nije dovoljna nego je gotovo zabranjena.

Meso je ukusno, fino, mekše od političara pred izbore. A krumpir je toliko ukusan i mlad da je gotovo ilegalan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr