Iako kod nas rijetko tko rezbari bundeve, bučine su sjemenke svugdje jedno od obilježja jeseni, a uz to su i jedna od onih grickalica koje je, jednom kad se počnu jesti, teško ostaviti.
Ipak, nemojte se zadovoljiti s tim da kupite posoljene sjemenke već si dajte malo truda i nabavite cijelu bundevu (buču, tikvu), izvadite sjemenke i ispecite ih. Evo kako:
Što vam treba:
2 bundeve srednje veličine
Velika žlica i cjedilo
Lim za pečenje
Začini po izboru
Parfem Plitvice osvaja svijet, a kupci kažu: 'Nanesite miris, sklopite oči i na jezerima ste'
Kako ispeći sjemenke bundeve:
Zagrijte pećnicu na 150°C.
Izvadite sjemenke iz obje bundeve (oko dvije šalice).
Stavite ih u cjedilo i isperite pod hladnom vodom tako da ih odvojite od mesa.
Osušite ih.
Rasporedite sjemenke na obloženi lim za pečenje.
Pecite dok se potpuno ne osuše, oko 50 do 60 minuta. Izvadite lim iz pećnice, pojačajte pećnicu na 170°C.
Premjestite sjemenke u zdjelu, dodajte začine po izboru, pa ih vratite u lim pečenje i pecite još 10 do 15 minuta ili do zlatne boje.
Pečenim sjemenkama možete dodavati razne začine, a neke od ideja su maslinovo ulja i med ili pak kokosovog ulja i kakao.
Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!
Opet počinje, biti katolik je tako retro, ajmo na protestantske i sotonjarske teme koje su cool.