Koliko je vrhunski alat važan u visokoj gastronomiji, pokazat će sutra, u 12 sati, u Klubu gastronomada Marin Rendić kuhar koji u svojem životopisu upisuje i zavidnu praksu iz španjolskog restorana Arzak koji ima tri Michelin zvjezdice (***) i iz trenutačno najboljeg restorana na svijetu Noma u Kopenhagenu gdje je svakodnevno pripremao vrhunske delicije koristeći najnaprednije uređaje i tehnike.
Chef Rendić, jedan od najperspektivnijih kreatora vrhunske hrane u Hrvatskoj, prezetirat će pripremu delicija na najnaprednijim uređajima i tehnici za kulinarstvo. Prezentaciju delicija pratiti će vina kuće Piquentum.
Predstavit će se višenamjenski mikser s bezbroj nastavaka koji ga pretvaraju u stroj za tjesteninu, najmoćniji blender na tržištu koji koristi čak tri oštrice, indukcijsku ploču za kontrolirano kuhanje i prženje (uvjet za kontrolirano upravljanje termikom) te sokovnik – s mnoštvom namjena. Degustatori će predahnut uz kavu spravljenu na vrhunskom caffe aparatu koji je san svih profesionalaca.
Budućnost kulinarske tehnologije također će uskoro zahvatiti globalizacija. U pripremi je stroj za ekspandiranje hrane prethodno komprimirane u Kini. Kad nam ga Ana predstavi postat će \"prihvatljiv\". Inače, obroci koje taj stroj proizvodi dolaze sa slikom prave kave. Točno onakve kakva je nekad bila :)