Uživanje u sjajnim jelima uz dobro društvo, i to za samo 100 kuna! Ponuda je to koju gurmani ne odbijaju, a donosi je gastromanifestacija Tjedan restorana koja se država od 2. do 11. listopada.
U manifestaciji sudjeluju restorani s područja cijele Hrvatske, njih 76, mahom iz više cjenovne kategorije. U deset dana, koliko Tjedan restorana traje, ponuđeni su različiti meniji od tri slijeda po cijeni od 100 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina.
Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, kojima je cilj omogućiti što većem broju građana posjet restoranima. To je i promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastroscene Hrvatske. Tjedan restorana tjedan je druženja, smijeha i visoke gastronomije, prilika da obiđete restorane koje tijekom godine niste u mogućnosti posjetiti.
Uključili su se i hoteli visoke kategorije pod geslom "Na koktel u hotel". Naime, za trajanja Tjedna restorana hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18.00 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cijenama od 20 do 25 kuna. Trend pijenja koktela prije večere tako približavamo hrvatskoj publici, a ovaj put u akciji sudjeluju i: Esplanade Zagreb Hotel (Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar), Hotel Arcotel Allegra Zagreb (Joe's Bar), Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), Hotel Westin Zagreb (Diana Bar), Hotel Antunović Zagreb (Vertigo bar), Hotel Osijek iz Osijeka (Lobby bar hotela Osijek), Restaurant & Wine Bar Matrioška iz Baške Vode i Hotel Kastel iz Kaštel-Lukšića.
>>Nemate dosta vremena za kuhanje? Pršut će vas uvijek 'podići na tron'