Brzo, fino i jedostavno

Za brzi ručak nakon radnog dana: Tjestenina s tikvicama

Foto: Thinkstock
Za brzi ručak nakon radnog dana: Tjestenina s tikvicama
07.02.2014.
u 12:40
Kombinacija tikvica i pancete za zdrav i ukusan obrok
Pogledaj originalni članak

Sastojci: 500 g tjestenine po želji, 350 g mladih tikvica, 1 manja glavica luka, 80 g pancete, 20 g parmezana, 4 dl vrhnja (biljnog), 2 češnja češnjaka, 3 žlice ulja, mješavina začina, papar

Priprema: Tikvice operite i odrežite im vrhove, a zatim ih s korom naribati na krupno. Luk sitno narežite, a češnjak propasirajte. Pancetu narežite na tanke trake. Na malo ulja popržite luk i češnjak, dodajte pancetu i kratko popržite. Kada panceta porumeni, dodajte tikvice i pirjajte ih dok ne omekšaju.

Dodajte zatim vrhnje, parmezan i začine po ukusu te kuhajte na umjerenoj temperaturi 10 minuta, do željene gustoće. Tjesteninu skuhajet u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim je ocijedite od viška tekućine i prelijte umakom.

>>Bez grižnje savjesti! Pačja prsa sa šumskim voćem imaju tek 120 kcal

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.