Je li preporuka koju smo dobili da na ručak odemo u gostionicu “Preša” bila zbog pogleda koji se s brega pruža na Krapinu i okolicu ili zbog ljubaznog konobara, prostrane terase ili jednostavno samo zbog hrane, nismo previše ni zapitkivali, već smo se nakon nekoliko minuta iz središta grada parkirali ponad vinograda.
Rakija od borovnica bio je aperitiv (15 kn) prije no što su na stol stigli iz rubrike specijalitet kuće odrezak preša (75 kn) i punjeni lungić (65 kn) s kroketima (12 kn), salatom (12 kn) i domaćim kruhom. U Preši je svakodnevna i ponuda gableca koji stoje manje od 30 kuna. S obzirom na to da je unaprijed potrebno naručiti zagorskog purana s domaćim mlincima (baš kao i racu i gusku), od ručka koje bi Zagorje trebalo pozicionirati kao prvu regiju u Europi koja će imati europsku zaštitu glavnog jela, priloga i deserta, ostalo nam je da isprobamo štrukle, što smo svakako i namjeravali (zapečeni u vrhnju, 28 kn).
I nije nam palo na pamet odustati kad smo doznali da ćemo ih čekati 40 minuta. Dobro da nije jer su nam zapečeni štrukli preliveni vrhnjem bili najbolji dio ručka u gostionici “Preša”.