Za sve su krive prve palačinke, malo znatiželje i vrelo inspiracije koje je 11-godišnjeg Antonija Vekića iz Poreča navelo da okupira maminu kuhinju.
Palačinke je odavno prerastao, i one obične i one bucmaste američke koje sladi, baš kako treba, javorovim sirupom. Za muffine je odavno ekspert, a nedavno je obitelj i prijatelje počastio francuskim makronima. Obožava televizijske emisije o kuhanju te ima svoje omiljene stranice koje redovito prati.
Kako nema jezične barijere, Antonijo jednostavno upija sve informacije. Glavni logističar mu je nona koja nabavlja namirnice i pribor, a kako su izazovi sve veći, kupuju se blenderi, forme, knjige kuharice. Posebno ga veseli odlazak u restoran, proučavanje menija i kušanje novih jela. Kako kuha najmlađi kolumnist čitajete u idućem broju Slanog&Slatkog u veljači, u prvoj Antonijevoj kolumni.
znam ovog deckica i njegovu mamu...antonio je izuzetno pametan... upija kao spužvica... želim mu puuuno uspjeha u kuhanju :)