Bucmasta ljepotica

Zaboravite tartufe, nova zavodnica je bundeva

Foto: arhivska fotografija
Zaboravite tartufe, nova zavodnica je bundeva
15.01.2011.
u 16:30
Upravo miris pite od bundeve povećao je protok krvi u muškom spolnom organu za 40 %
Pogledaj originalni članak

Tartuf, kamenice, kavijar, jagode, šampanjac, šparoge, đumbir, papričice....Kojim sve namirnicama nisu pripisali afrodizijačka svojstva i dizali im cijenu - za posve male količine mjerene u gramima - a sve nebi li pojačale libido.

Novi afrodizijak - onaj koji će okusne pupoljke kod čovjeka dovesti u stanje da luči hormon sreće i uzbuđenja - dovela je namirnica s kojom se svakodnevno susrećemo i vrlo je često igonoriramo.

Riječ je bundevi, točnije pečenoj bundevi čiji miri s ima afrodizijačko djelovanje na muški mozak, piše talijanski nanopress.

Potvrdila je to studij provedena u centru za istraživanje mirisa i okusa u Chicagu, a njenu su točnost ispitali usporedivši je s djelovanje  čak 40 različitih aroma na protok krvi u muškom spolnom organu.

Zanimljivo da je upravo miris pite od bundeve povećao protok krvi za prosječno 40 %. Kako sve ide u paru, tako su istraživači 'sparili' miris bundeve s mirisom lavande. Upravo se to pokazalo kao najbolja kombinacija. 

No, osim što miris pečene bundeve podiže muški libido, ona je vrlo zdrava hrana za muško zdravlje. Koštice bundeve pospješuju potenciju kod muškaraca.

U testiranjama su, osim bundeve, ispitanici - uglavnom muškarci - vrlo dobro reagirali na mirise vanilije i jagode, ali i na njihovu kombinaciju. .  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SM
smjeskoh
17:52 15.01.2011.

Nekakav, baš me zanima gdje si to tartufe jeo kao šampinjone. Tartufi se koriste kao dodatak jelima, npr. naribaju se na tjesteninu, ili ih se dodaje uz biftek itd. Članak govori o navodnim afrodizijačkim svojstvima buče i tartufa, a ne komparira ih kao prehrambeni proizvod, kao što ne možeš miješati grejpfrut i rajčicu. A tartuf košta zato što je rijedak.

OB
-obrisani-
20:56 15.01.2011.

Hm...prije svega ovo gore sto pise meni je bilo i prije poznato samo sto autor gornjeg texta nije naznacio da sve bundave namaju isti efekat.Npr. one jarko crvene sa tvrdim meso su najbolje...hehehe...naravno nisam isprobao nego govorim o onome sto sam cuo jos mozda i prije 35 godina od starijih muskaraca... Ono sto sam osobno isprobao a kada su u pitanju bundave je kompot!Nesto prekrasno!Vjerujte mi da onaj sto to prvi puta proba pamti to dok je ziv a ja ne samo da sam ga kusao nego ga danas i sam pripremam.

Avatar nekakav
nekakav
17:26 15.01.2011.

kome pak su tartufi fini?! probaš ih, želiš biti dio elite koja to jede, zaključiš da ti to nije fino, da su obični šampinjoni puno bolji, makar ih jedeš samo u pizzi, i to je to. tikva, odnosno buča, je daleko vrednija. zanmiljivo da u našoj državi ne možete dobiti poticaj a ni potporu za uljaru u međimurju, za bučino ulje, dok dalmatinci za maslinovo dobivaju bez ikakvog reda. od silnih milijuna izgradili vile, a uljare još nisu proradile, niti neće.