Male tajne iskusnih kuhara zlata vrijede.
Znati nešto više zbog čega vam "život" u kuhinji" biti jednostavniji, a gosti i ukućani s vašim umijećem impresionirani, može vrijediti jako puno. Stoga su iskusni kuhari za vas otkrili neke svoje male tajne koji vam mogu biti od koristi.
- Spremite začine na hladnom, tamnom mjestu, a ne iznad pećnice. Vlažnost, svjetlost i toplina uzrokovat će da bilje i začini izgube okus.
- Uvijek kuhajte variva u velikim količinama i zamrznite ih u plastičnim vrećicama. Na taj način, kada želite napraviti novo ili koristiti kao podlogu, možete jednostavno povući vrećicu iz zamrzivača.
- Kuhajte tjesteninu 1 minutu manje od vremena naznačenog na pakiranju i onda još minutu prokuhajte u samom umaku.
- Nakon rada s češnjakom, snažno protrljajte ruke na sudoper od nehrđajućeg čelika tridesetak sekundi prije pranja. To će ukloniti miris.
- Što je manje jelo, neka bude viša temperatura za pečenje.
- Kada sjeckate bilje, bacite malo soli na nj, to će držati bilje da ne izleti uokolo.
- Za najbolje rezultate kod pečenja, ostavite maslac i jaja na sobnoj temperaturi preko noći. Za jednostavan tjedni obrok, spremajte i zamrznite ostatke umaka od prijašnjih obroka u posudice za led. Kocke možete dogrijavati na tavi kada vam zatrebaju za umak.
- Recepti su samo smjernice, a ne Biblija. Slobodno mijenjajte sastojke sa sličnima koji vam se više sviđaju.
- Ako volite majčinu dušicu ali ne i origano, zamijenite ih.
- Da biste izrezali pancetu ili slaninu na ploške, prije rezanja stavite ih u zamrzivač na 15 minuta.