korisni savjeti

Začine ne držite iznad pećnice, a tjesteninu kuhajte kraće. Ovo su savjeti iskusnih kuhara

Foto: Shutterstock
Začine ne držite iznad pećnice, a tjesteninu kuhajte kraće. Ovo su savjeti iskusnih kuhara
09.12.2014.
u 13:30
Znati nešto više zbog čega vam "život" u kuhinji" biti jednostavniji, a gosti i ukućani s vašim umijećem impresionirani, može vrijediti jako puno.
Pogledaj originalni članak

Male tajne iskusnih kuhara zlata vrijede.

Znati nešto više zbog čega vam "život" u kuhinji" biti jednostavniji, a gosti i ukućani s vašim umijećem impresionirani, može vrijediti jako puno. Stoga su iskusni kuhari za vas otkrili neke svoje male tajne koji vam mogu biti od koristi.

- Spremite začine na hladnom, tamnom mjestu, a ne iznad pećnice. Vlažnost, svjetlost i toplina uzrokovat će da bilje i začini izgube okus.

- Uvijek kuhajte variva u velikim količinama i zamrznite ih u plastičnim vrećicama. Na taj način, kada želite napraviti novo ili koristiti kao podlogu, možete jednostavno povući vrećicu iz zamrzivača.

- Kuhajte tjesteninu 1 minutu manje od vremena naznačenog na pakiranju i onda još minutu prokuhajte u samom umaku.

- Nakon rada s češnjakom, snažno protrljajte ruke na sudoper od nehrđajućeg čelika tridesetak sekundi prije pranja. To će ukloniti miris.

- Što je manje jelo, neka bude viša temperatura za pečenje.

- Kada sjeckate bilje, bacite malo soli na nj, to će držati bilje da ne izleti uokolo.

- Za najbolje rezultate kod pečenja, ostavite maslac i jaja na sobnoj temperaturi preko noći. Za jednostavan tjedni obrok, spremajte i zamrznite ostatke umaka od prijašnjih obroka u posudice za led. Kocke možete dogrijavati na tavi kada vam zatrebaju za umak.

- Recepti su samo smjernice, a ne Biblija. Slobodno mijenjajte sastojke sa sličnima koji vam se više sviđaju.

- Ako volite majčinu dušicu ali ne i origano, zamijenite ih.

- Da biste izrezali pancetu ili slaninu na ploške, prije rezanja stavite ih u zamrzivač na 15 minuta.

>>Kako pametno odabrati citruse u trgovini?

>>Zašto je pečeno pile jeftinije od sirovog?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.