Aluminijska folija odličan je "saveznik" u svakoj kuhinji.
Često se koristi prilikom pečenja, ali i kod zamrzavanja namirnica. Jedna strana folije je sjajna i ispolirana, a druga je mat. Jeste li se ikada zapitali koja je "prava" strana folije, odnosno, jeste li pomislili kako je upravo sjajna strana ona "prava"?
Sjajna i mat strana folije nastaju zbog procesa proizvodnje, u zadnjoj fazi, kada dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vrijeme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna, a druga ostaje mat. Što se tiče prehrane i kućanstva, nema veze na koju stranu ćete je okrenuti. Iako neki proizvođači neljepljivih aluminijskih folija ističu da se maksimalna učinkovitost postiže kada je hrana polegnuta na mat stranu i omotana njome.
"jeste li pomislili kako je upravo sjajna strana ona "prava"?", "Iako neki proizvođači neljepljivih aluminijskih folija ističu da hrana polegnuta na mat stranu i omotana njome na taj način pruža maksimalnu učinkovitost." a je vam clanak za 10, koja je onda bolja strana? prvo je sjajna bolja onda je ipak mat bolja? a da se prvo odlucite i onda objavite clanak? i moja prababa bi mogla tak napisati bolja je ova al je mozda ipak bolja ona. vrh novinarstva, nema sta