Započnite tjedan doručkom iz djetinjstva - riža na mlijeku i preljev od šumskog voća

Foto: Shutterstock
Započnite tjedan doručkom iz djetinjstva - riža na mlijeku i preljev od šumskog voća
29.03.2021.
u 07:00
Priprema je brza i jednostavna, a rižu možete jesti toplu ili ohladiti u hladnjaku pa ponijeti sa sobom na posao.
Pogledaj originalni članak

Novi radni tjedan započnite ukusnim doručkom koji budi nostalgiju i podsjeća na djetinjstvo - riža na mlijeku. Ovoga puta pripremite ju sa preljevom od šumskog voća. Svi sastojci dovoljni su za četiri serviranja. 

Sastojci:
350 ml vode
140 g riže
600 ml kokosovog mlijeka
2 žlice naribane narančine korice
Pola žličice soli
50 g šećera
1 jaje

Preljev od šumskog voća:
300 g šumskog voća
50 g šećera
2 žlice svježeg soka od naranče

Video: Djevojka pronašla skrivenu prostoriju iza ormarića u kupaonici!

Priprema:
Prvo pripremite preljev - šumsko voće stavite u tavu na srednju vatru, dodajte šećer i sok od naranče. Miješajte povremeno i pričekajte da počne krčkati - tada smanjite vatru i ostavite još desetak minuta da se zgusne.

Ostavite sa strane i ohladite. 

U posudu stavite vodu, dodajte rižu i čekajte da provrije. Potom smanjite vatru, poklopite i kuhajte još desetak minuta. Maknite s vatre pa dodajte 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer. Vratite na vatru još desetak minuta, a u međuvremenu u  maloj zdjelici pomiješajte jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulijte u rižu i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. 

Donosimo i recepte za ukusne namaze zbog kojih neće htjeti preskočiti doručak:

Foto: Shutterstock
Letifico
Foto: Letifico
Letifico

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.