Sve za ljepotu

Žene pred ogledalom provedu čak pet dana svake godine

Žene pred ogledalom provedu čak pet dana svake godine
28.10.2010.
u 08:00
Prema anketi britanskog televizijskog kanala, žene bi radije manje trošile na hranu nego se odrekle nekog komada šminke.
Pogledaj originalni članak

Muškarce koji su navikli čekati ženu dok se priprema za izlazak sigurno neće iznenaditi podatak da žena godišnje pred ogledalom provede čak pet dana. Televizijski kanal QVC Beauty proveo je anketu na 1000 Britanki, a između ostalog ustanovljeno je da bi se ružem za usne koji Britanke godišnje potroše mogla povući linija od Londona do New Yorka.

Šminkanje je ženama, što nije posebna novost, iznimno važno, pa tako 40 posto njih ne izlazi iz kuće bez make-upa. Gotovo polovica njih, 19 posto, radije bi manje trošile na hranu nego smanjile budžet za kozmetiku.

Ipak, nisu sve žene ovisne o ogledalu.

– Najduže sam ispred ogledala kad me pripremaju za televizijske emisije, po petnaestak minuta, jer je to nužno. To je ujedno i jedina prilika u danu kada se šminkam, ne pada mi na pamet šminkati se kad idem na posao. Važna mi je jedino osobna higijena – samouvjerena je Lana Banely, televizijska voditeljica.

No, muškarci bi trebali imati na umu da žene ispred ogledala provode vrijeme često upravo zbog njih, i to, čini se, opravdano.

– Živimo u svijetu u kojem su žene zbog izgleda često izložene velikom pritisku. Mediji nas neprestano bombardiraju “fotošopiranim” fotografijama ljepotica, a time nas samo podsjećaju na to da većina muškaraca kod žena primjećuje fizički izgled – ističe psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić.

Osim toga, muškarci često i nisu svjesni zašto im je žena taj dan baš tako lijepa ili posebno privlačna.

– Oni ne znaju da je provela dosta vremena pred ogledalom kako bi uklonila kakvu dlačicu ili istaknula boju usana. Činjenica je da nas, baš kao i u trgovini, najčešće privlači “ambalaža”, pa se žene ponašaju u skladu s time, i to nije ništa neobično niti za osudu – objašnjava Uvodić-Vranić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SO
Som
09:02 28.10.2010.

Šta će in da se mažu kad su neke gadne ko svinje. Bolje da ih mater nije ni rodila